La tercera edició de Mola La Mola presenta una àmplia programació d’activitats a l’entorn del Castell de la Mola el cap de setmana del 10, 11 i 12 de maig amb l’objectiu de posar en valor el paratge més emblemàtic i turístic de la ciutat.

Activitats organitzades per la Junta Central de Moros i Cristians Santa María Magdalena en commemoració del cinquanta aniversari de la festa a Novelda, la desena edició de la Festa del Xanxullo i rutes senderistes i tallers infantils tindran el seu espai en una nova edició d’aquesta activitat.

Aquesta edició, com assegurava Francisco Sepulcre, regidor de Turisme, serà una triple celebració” ja que enguany coincideixen els aniversaris del centenari de la col·locació de la primera pedra de la construcció del Santuari de Santa Mª Magdalena, els cinquanta anys de l’inici de les festes de Moros i Cristians en la localitat i la desena edició de la Festa del Xanxullo.

La Junta Central de Moros i Cristians participarà amb dues activitats, la posada en escena per primera vegada a Novelda del poema musical La Conversió del Moro, que es realitzarà el dissabte 11 de maig en dues sessions, 21:30h i 22:30h, en el Santuari de la Mola, i un acte commemoratiu en honor del Dia dels Castells, que se celebrarà el diumenge 12 a les 11:00h . Tots dos esdeveniments són gratuïts, encara que per al recital poètic es requereix invitació, per la limitació d’aforament, que es podrà recollir en els exteriors del Santuari.

Durant el matí del diumenge 12 de maig, de 12:00h a 14:00h, els voltants del Santuari acolliran la Festa del Xanxullo, desena edició de un esdeveniment que s’ha convertit en tradicional a la ciutat, afirmava el regidor de Turisme, Francisco Sepulcre, la recaptació del qual anirà destinada a l’Associació d’Ajuda a Persones amb Càncer de Novelda (ANOC). Una ruta senderista que seguirà la Ruta dels Refugis Picapedrers i un taller de disfresses amb materials reciclats, seran les propostes de Silvoturismo Mediterraneo, empresa adjudicatària del Ecoalbergue de la Mola, per a una nova edició de Mola la Mola. La ruta, gratuïta, requereix inscripció prèvia en bit.ly/rutalamola.

Des de Silvoturismo Mediterraneo, Arturo Collados, assenyalava que era un honor poder participar en una activitat d’aquest tipus i informava que aprofitant l’esdeveniment realitzarem la Ruta dels Refugis Picapedrers, una ruta que posa en valor els 13 refugis censats en La Mola. Antoñita Pastor, vocal de la junta directiva de ANOC, agraïa a l’Ajuntament de Novelda per haver comptat amb nosaltres per a un esdeveniment tan important per al poble de Novelda, i recordava que l’associació sempre està oberta a col·laborar en qualsevol activitat que li oferisquen. En aquest sentit des de la Junta Central de Moros i Cristians, Manuel Santacruz i Juan Mira, animaven a tota la gent de Novelda a pujar al recinte de la Mola i gaudir de dues activitats, la posada en escena del poema La Conversió del Moro i l’homenatge al Dia dels Castells, que estan immerses en les celebracions del cinquanta aniversari de la festa a Novelda i serà la primera vegada que es puguen veure en la localitat.

A més, en aquesta tercera edició es posarà de nou a la disposició de la ciutadania un autobús gratuït per a la jornada del diumenge. Aquest servei comptarà amb parades en la plaça Santa Teresa Jornet, el Manila, la rotonda Joan XXIII i Plaza de Santa María Magdalena, a les 10:00h i des de les 11:00h fins a les 12:30h, cada mitja hora, per a l’anada, i des de les 14:00h i fins a les 15:30h per a la volta.