Dos guanyadors del Premi Planeta, Javier Sierra i Juan Eslava Galán, seran els protagonistes del sopar “El Sabor de las Palabras” divendres que ve 7 de febrer en el Restaurant Dàrsena d’Alacant. El cicle, que aquesta temporada uneix a dos autors sota el títol de “De bat a bat”, tindrà com a tema central en aquesta ocasió la història i el misteri en la novel·la.

Javier Sierra, Premi Planeta amb El foc invisible (2017), és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid. Conduïa el seu propi programa radiofònic amb dotze anys i, als díhuit, va ser un dels fundadors de la revista Any Zero. Poc després començaria a col·laborar en la publicació Más Allá de la Ciencia, dirigida por Fernando Jiménez del Oso, i la seua arribada a la televisió va ser en els programes Otra Dimensión, El otro lado de la realidad y Cuarto Milenio, aquest últim des de 2005. Actualment, dirigeix i presenta el programa televisiu Otros Mundos. La seua obra literària abasta novel·la, assaig, relats i col·laboracions en radi i premsa com a columnista. Després del seu assaig Roswell: secreto de estado (1995), van arribar novel·les com La dama azul (1998), El secreto egipcio de Napoleón (2002), La cena secreta (finalista en 2004 del Premi de Novel·la Ciutat de Torrevieja, i amb la qual va entrar en la llista del New York Times dels escriptors més venuts als Estats Units) o El maestro del Prado (2013).

L’escriptor Juan Eslava Galán va cursar Filosofia i Lletres en la Universitat de Granada, llicenciant-se en Filologia Anglesa. L’autor de En busca del unicornio (Premi Planeta 1987), Señorita (Premi Fernando Lara 1998) o El amor en el jardín de las fieras (2016), és un apassionat de l’Edat mitjana com es pot deduir de gran part de la seua obra, destacant Misterioso asesinato en la casa de Cervantes (Premi Primavera de Novel·la 2015) o les seues diverses publicacions sobre els Templers. De gran èxit és la seua sèrie d’obres “comptades per a escèptics”, com a Historia de España contada para escépticos (1995) o La primera guerra mundial contada para escépticos (2014). És l’autor espanyol més prolífic, amb més de huitanta obres publicades, tant novel·les com assajos, biografies, poesia, llibres de viatges, d’història i divulgació, fins i tot cuina.

Com és habitual en aquest cicle, a les 19:00h. en la Seu de la Universitat d’Alacant (C/ Ramón y Cajal, 4), tindrà lloc una trobada amb els autors, en aquesta ocasió sota el títol d’Història, llegenda i mite. L’entrada és lliure limitada a l’aforament del recinte.

Posteriorment, el sopar “El Sabor de las Palabras” tindrà lloc en el Restaurant Dàrsena, situat en el port de la nostra ciutat. Javier Sierra i Juan Eslava Galán debatran sobre la història i el misteri en la novel·la i xarraran amb els assistents a aquesta vetlada.

Reserva sopar: https://darsena.com/producto/el-sabor-de-las-palabras-juan-eslava-y-javier-sierra/