El IAC Juan Gil-Albert inaugura el cicle “Alimentando lluvias 9.0” amb un acte especial de lectura i comentaris de poemes de l’artista Eusebio Sempere, a càrrec de la seua neboda Irene Mira Sempere. Aquesta sessió d’obertura del cicle que coordina Cristina Llorens per quart any consecutiu tindrà lloc a la Casa Bardín demà divendres 18 de gener, a partir de les 19.30 hores.

Sempere no va anar només artista. A mitjan anys setanta va començar a exercitar-se també com a poeta, una activitat que difonia en cercles reduïts i que molt pocs coneixien. No obstant això, el seu contacte amb la poesia li va sorgir temps arrere com a lector, acostumat a incloure poemes d’altres autors en algunes carpetes seriegrafiadas.

Influït per Aleixandre, Cernuda, Miguel Hernández i sobretot per Sant Joan de la Creu, els seus versos són de faiçó senzilla, habitualment curts. Només es van publicar alguns en la revista Guadalimar, en el catàleg de l’exposició Eusebio Sempere en el record (1986) i en altres llibres sobre l’artista, però no han vist la llum com a corpus poètic, ja que l’autor els va usar com a acompanyament a la seua obra artística, regal a familiars i amics.

Neboda de Sempere

Irene Mira Sempere, llicenciada en Filologia Hispànica es autora de l’article “Els poemes d’Eusebio Sempere» en la recent revista Canelobre 69: Atles Sempere (2018), assenyala en aquestes pàgines la importància i necessitat de recuperar aquestes composicions del seu oncle perquè “resulten molt actuals i, com succeeix amb la seua pintura, resisteixen perfectament el pas del temps per la seua honesta coherència entre estil i contingut”.

La revista Canelobre inclou la reproducció de quinze d’aquests poemes que descobreixen a un Sempere que escriu sobre temes universals amb un llenguatge poètic molt personal.