La Fundació Coca-Cola, complint amb la seua aposta per la formació i apoderament dels joves a través del teatre, torna amb els Campus d’Hivern amb motiu de la 16a edició dels Premis “Buero” de Teatre Jove. En aquests tallers, experts i professionals de les arts escèniques oferiran als participants del concurs eines i habilitats teatrals que els serviran en el seu pas pel concurs i per a la seua vida.

Millorar les habilitats de comunicació, explorar i expressar sentiments, acceptar el compromís, prendre consciència de la realitat que els envolta o guanyar empatia són alguns dels beneficis del teatre en adolescents segons un estudi realitzat per investigadors de la Universitat de València. Els campus d’hivern dels Premis “Buero” són una oportunitat per a desenvolupar aquestes habilitats amb professionals de primera línia de les arts escèniques, amb els quals aprendran a treballar en equip i a formar el seu cos i la seua veu.

Gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament d’Alacant, la Fundació Coca-Cola acosta fins al centre cultural de la ciutat els seus Campus d’Hivern de teatre; on els joves inscrits en el concurs podran gaudir de dos tallers exclusius durant la vesprada del divendres. D’una banda, els joves participants assistiran a una sessió dedicat a la tècnica d’interpretació en la improvisació escènica per Karen Matute, professora d’interpretació a l’Escola Oficial d’Art Dramàtic de Múrcia. Per un altre, els coordinadors també rebran un taller exclusiu per a ells centrat en la direcció i la posada en escena, impartit per Javier Mateo, company de Matute com a professor d’Escenificació i Direcció Actoral en aquesta escola.

Alacant s’uneix així a El Ejido i la Corunya a ser les primeres ciutats a acollir els campus aquesta edició, i a les quals els seguiran Las Palmas, Màlaga, Cadis, Valladolid, Zaragoza, Madrid i Barcelona. Apostant, enguany, per acostar-nos a més ciutats que mai: en total, s’espera que més de 900 participants gaudisquen dels 18 campus amb 40 tallers diferents, incloent trobades amb figures de primer nivell del panorama escènic espanyol. En edicions passades van compartir experiència i consells d’artistes consagrats com Anabel Alonso, Fran Perea, Secun de la Rosa o Silvia Marsó.

La convocatòria dels Premis Buero de la Fundació Coca-Cola, oberta fins a finals d’abril

En l’edició anterior del concurs van participar 379 grups de teatre amb un total de 7.500 joves que van somiar amb guanyar aquest certamen. La convocatòria per a aquesta nova edició romandrà oberta fins al 29 d’abril de 2019. Els grups interessats poden inscriure’s en la web del concurs i en aquest enllaç.

Amb aquesta són ja setze les edicions dels Premis “Buero”, el projecte de teatre jove amb més anys d’història a Espanya i pel qual han passat 78.000 joves en més de 3.800 muntatges teatrals. Cada any, milers de joves de 14 i 21 anys de tot Espanya preparen els seus projectes al costat dels seus grups de teatre esperant superar la fase autonòmica. Els guanyadors són reconeguts en les gales regionals i arriben a la fase final on gaudeixen de la Setmana del Teatre amb el somni de representar la seua obra en una de les seus del Centre Dramàtic Nacional a Madrid i alçar-se com a guanyadors del certamen.

La Fundació Coca-Cola uneix forces amb institucions locals i culturals amb l’objectiu de posar en valor el treball teatral de milers de xics i xiques en tota Espanya. Especialment durant la fase autonòmica del concurs troba a les Escoles Oficials d’Art Dramàtic un aliat especial, ja que en molts dels Campus d’hivern seran els seus propis professors els que impartisquen els tallers.

I en la seua Fase Nacional, els Premis “Buero” de la Fundació Coca-Cola compta amb la col·laboració del Ministeri de Cultura i Esport, a través de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música -INAEM- i els seus centres artístics, especialment el Centre Dramàtic Nacional. Institucions amb les quals comparteix l’objectiu de promocionar i difondre el teatre com a eina pedagògica i d’oci.

Fundació Coca-Cola

La Fundació Coca-Cola va nàixer en 1993 amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament cultural i educatiu de la joventut espanyola a través del Teatre, l’Art Contemporani, la Literatura, l’Educació, etc. Així, a més de la 59a edició del Concurs Joves Talents de Relat Curt, la Fundació Coca-Cola celebra enguany la 16a Edició dels Premis Buero de Teatre Jove. Entre altres projectes, també disposa de la Col·lecció Coca-Cola d’Art Contemporani, depositada en el DA2 de Salamanca.