La seu del Grup Fotogràfic de Petrer (GFP), en el Museu de la Festa, va ser l’escenari dissabte passat 26 d’octubre de la fallada dels premis del VII Ral·li Fotogràfic ClickPetrer 2019 i del VI concurs de fotografia amb dispositius mòbils fotosolidaria19. El jurat per al Ral·li estava compost per Ricardo Cases Marín, professor de EFTI; Manuel López Francés, president de la Federació Llevantina de Fotografia; i José Fernando Martínez Fernández (Charly Rebel), professor del taller de fotografia creativa en el GFP; actuant com a Secretari, Manuel Guijarro López, en representació del GFP. En total van ser presentades a concurs 236 col·leccions compostes de 3 fotografies en format JPG, sense retocs externs a la cambra, corresponents a 236 participants, desglossats en les següents categories: 166 adults, 15 juvenils i 55 infantils.

La fallada va donar principi a les 10 del matí amb les categories de JUVENILS i INFANTILS. Després de visionar totes les obres, els premis en la categoria de JUVENILS (participants entre 12 i 18 anys) van ser per a Frank Sebastián Niño Pihlgren, de Petrer (primer premi amb 150 € en material fotogràfic); Carolina Castillo Rico, de Sax (segon premi amb 100 € en material fotogràfic); i Víctor Gil Lucas, de Sax (tercer premi amb 50 € en material fotogràfic). Respecte a la categoria d’INFANTILS (participants menors de 12 anys), els premis van ser per a Aitana Hidalgo Palazón, de Petrer (primer premi amb 150 € en material fotogràfic); Sergio Martínez Payá, de Petrer (segon premi amb 100 € en material fotogràfic); i Mercedes Brotons Jover, de Petrer (tercer premi amb 50 € en material fotogràfic).

A continuació, es va realitzar un visionat de les col·leccions en la categoria d’ADULTS, i es va fer una preselecció, per a acabar amb 49 col·leccions que es disputarien els premis i accèssits que s’atorguen en aquesta categoria. Ja a la vesprada, a partir de les 17.00 h. i després de dues hores de deliberacions, els premis en aquesta categoria van recaure en Manuel Candela Belén, de Crevillent (primer premi amb 500 €); Miguel Ángel Mira García, de Novelda (segon premi amb 350 €); i José García Navarro, de Villena (tercer premi amb 200 €). Així mateix, es van fallar 3 accèssits dotats amb 100 euros cadascun per a María Dolores Alcaraz Verdú, de Monòver; Yolanda González Mira, de Petrer; i Ángel Verdú Lluch (Alcoi).

Atés que el Ral·li comptava amb l’aval de la Federació Llevantina de Fotografia (FLF), les 25 primeres col·leccions en la categoria d’ADULTS (incloses les 6 premiades) van obtindre 1 punt vàlid per a les distincions que atorga la FLF, recaient en els següents autors: Alfons Tenza Hurtado (Monòver), Vicente Llorens Llorca (Altea), Manuel Salmerón Barrajón (Xábia), Vicente Guill Fuster (Castalla), Juan Vilches Llamas (Crevillent), Brega Adsuar Serna (Crevillent), Reyes Cerdà Mira (Castalla), Carlos Román Ibernón (Petrer), Raúl Viciano Alberich (Castelló de la Plana), Francisco Manuel Mas Mas (Crevillent), José Beltrá Poveda (Crevillent), Rafael Cobo Cobo (Petrer), Vicente Llopis Porcel (Petrer), José Pérez Ramírez (Alacant), Myriam Faus Arques (Muro d’ Alcoi), Eva Giner Gandia (Alcoi), Mirella Montell Serrano (Xàtiva), Natalia Vaello Álamo (La Vila Joiosa) i Ernesto Palao Alcaraz (Petrer).

Quant al concurs de fotografia amb dispositius mòbils fotosolidaria19, es tractava d’una iniciativa de caràcter solidari empresa per part del Grup Fotogràfic de Petrer en col·laboració amb l’Associació de Discapacitats Sense Barreres, que entregarà un premi únic de 150 €. El tema de concurs era el món de les discapacitats i les malalties estranyes. Es van presentar a concurs 25 fotografies d’11 autors realitzades amb mòbils i/o tablets, sent el guanyador Sergio Tovar Moya, d’Elda. En aquest cas, el jurat estava format per Mauro Rosati García-Morato, president de Sense Barreres; Ana Tortosa Bañón, Regidora d’Igualtat i Inclusió Social de l’Ajuntament de Petrer; i Juan Carlos Sanz González, membre del GFP; actuant com a Secretari, Manuel Guijarro López, en representació del GFP.

Vicent Olmos Navarro, com a coordinador de la Tardor Fotogràfica, va voler destacar al final de la fallada la gran qualitat de les col·leccions presentades en el Ral·li Fotogràfic, així com agrair la presència tant del jurat dels concursos com al públic present (amb molts participants de tots dos concursos) que va omplir en molts moments de la vesprada l’aforament de la seu. Els premis s’entregaran en un acte que tindrà lloc el dissabte 14 de desembre a partir de les 19.00 h. en el Centre Cultural, que servirà per a fer balanç de totes les activitats de la Tardor Fotogràfica 2019, i posteriorment passar a l’exposició del VII Ral·li Fotogràfic, amb les obres premiades, així com del concurs de fotografia amb dispositius mòbils fotosolidaria19.