La Regidora de Cultura d’Elx, Marga Antón, s’ha reunit amb diferents representants del sector professional de les arts escèniques de la ciutat ratificant en aquesta trobada una unitat de criteri per a avançar en la reactivació del sector al municipi.

Fa mes i mig, en plena desescalada, va tindre lloc la primera reunió amb el sector cultural professional il·licità en la qual la Regidoria de Cultura va posar sobre la taula un decàleg per a ajudar al sector que va ser completat amb una sèrie de mesures proposades per les pròpies companyies.

“Després de la maduració del projecte aquests mesos amb el diàleg entre programadors i companyies professionals, es va posar de manifest el resultat d’aquesta col·laboració en comprovar que quasi tots els objectius s’havien complit i que treballant junts com fins ara, es completarà en els pròxims mesos el cent per cent de les solucions a executar”, indica la responsable de Cultura.

En aqueixa reunió, la regidora va informar els representants del sector professional sobre les gestions per a dur a terme una sèrie d’actuacions que reactiven l’activitat cultural, que passen pel manteniment de cites habituals a l’estiu, com la programació especial de la terrassa del Escorxador, els festivals de jazz, cinema i guitarra, el projecte “Cinema al carrer”, així com una programació especial d’arts escèniques al llarg dels mesos de juliol i agost comptant amb les companyies il·licitanes.

Un altre dels compromisos contemplats en el decàleg d’actuacions presentat al maig per la Regidoria, i la confirmació de la qual esperaven els professionals, serà la convocatòria de subvencions dirigides al sector professional de la ciutat per a 2021.

En el capítol de mesures ja complides per Cultura figuren el compromís d’ajornament de l’activitat afectada per la crisi, el pagament de les últimes actuacions realitzades, la contractació definitiva dels compromisos amb companyies que s’estaven negociant i l’agilitació del pagament de les subvencions concedides enguany.

Altres mesures que s’han concretat, i algunes que s’estan acabant d’afinar, són les relatives al foment d’actuacions del sector professional, tant aquest estiu com en les programacions del Gran Teatre, Sala La Llotja, Escorxador i en el Festival Medieval, a celebrar a la tardor pròxim i en el primer trimestre de 2021.

Emplaçats a continuar dialogant

En un clima de cordialitat, el sector professional de la ciutat i els representants de la Regidoria de Cultura s’han emplaçat a continuar dialogant per a trobar les millors solucions a la promoció de l’activitat cultural, l’activació de públics i el suport a les programacions singulars, tant en espais públics com privats, així com als festivals que tenen lloc a Elx.

Després d’aquesta reunió, la Regidora de Cultura, Marga Antón, ha destacat la seua satisfacció “per l’enteniment aconseguit entre totes dues parts i el compromís conjunt de defensa del sector cultural, malgrat que a vegades no puguem resoldre ràpidament els problemes que ens ha portat la crisi de la covid 19”.

Cal destacar d’aquesta trobada entre les companyies il·licitanes i els responsables de Cultura la voluntat de reactivar un sector tan necessari i que ara, més que mai, necessita caminar unit per a atraure al públic als teatres amb la màxima seguretat sanitària a tres nivells, per als espectadors, les companyies i els tècnics.