El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, van inaugurar el dimecres, 6 de març, l’exposició  “40 anys, quaranta poetes, XL artistas”. L’acte inaugural tindrà lloc a la Sala Aifos del Campus de la UA (Facultat de Filosofia i lletres III) a les 20 hores, i la mostra estarà oberta al públic fins a l’11 d’abril.

L’exposició, supervisada per Antoni Torres Martorell, naix amb un doble objectiu: celebrar els quaranta anys de coneixement, ensenyament, investigació i cultura recorreguts per la Universitat de les Illes Balears, i possibilitar la visibilitat i l’intercanvi d’artistes i escriptors que comparteixen una base històrica i una llengua. Amb aquest objectiu, la mostra uneix les paraules de quaranta poetes amb les imatges de quaranta artistes plàstics.

S’han seleccionat quinze poetes de Mallorca, tres d’Eivissa i Formentera, quatre de Menorca, deu de Catalunya, un de l’Alguer, un de la Catalunya Nord, un d’Aragó i cinc del País Valencià; i els seus escrits es conjuguen amb les obres dels artistes plàstics, setze dels quals són de Mallorca, sis d’Eivissa, sis de Menorca i un de Formentera, cinc de Catalunya, tres del País Valencià, un de l’Alguer, un de Terol i un d’Andorra. La selecció ha sigut possible gràcies a l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB i, especialment, gràcies a l’aportació d’Antoni Artigues, Espai Octubre i l’Obra Cultural de l’Alguer.

Hi col·laboren la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, l’Institut d’Estudis Baleàrics, el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i la Fundació Baleària.