Les Festes Majors d’Elda han presentat el seu I Concurs de Fotografia, que es desenvoluparà en les instal·lacions dels Salons Princesa. En aqueix sentit, el termini per a presentar les obres romandrà obert des de l’1 fins al 18 de febrer, estant previst la fallada del jurat per al dia 23 del mateix mes.

Les fotografies hauran d’estar relacionades amb les Festes Majors d’Elda, bé sobre la traca i els globus o bé sobre els actes litúrgics i processionals. Una vegada resolt la fallada, l’1 de març es durà a terme el lliurament de premis, on el vencedor rebrà 200 euros i un trofeu, el segon classificat 100 euros i un trofeu, i el tercer serà agraciat amb 50 euros i un trofeu. A partir d’aqueix moment, i fins al 10 de març, romandrà oberta al públic l’exposició fotogràfica en els mateixos Salons Princesa que gestiona AMFI amb el seu president Andrés Molina al capdavant, qui s’ha mostrat agraït tant a la Confraria dels Sants Patrons com a l’Ajuntament de la ciutat assegurant que “els Salons Princesa tenen les portes obertes per a tots els eldenses”.

De la mateixa manera, el president de la Confraria dels Sants Patrons, Ramón González, ha assenyalat que aquest concurs de fotografies “suposa una finestra d’aire fresc per a l’arxiu fotogràfic de les nostres Festes Majors”, agraint l’esforç realitzat per José María Verdú i Manuel Obrador, integrants de la Comissió de la Traca i els Globus i impulsors del concurs: “Han posat el treball, l’obstinació i la il·lusió necessàries perquè aquests projectes tiren avant”.

Per part seua, la regidora de Festes, Laura Rizo, ha destacat la importància d’aquesta iniciativa, ja que “senta un precedent en la creació d’un arxiu fotogràfic de les festes, i si es manté amb el pas dels anys podrem tindre una important remesa d’instants i moments que el faran possible tots els eldenses”.

Cal recordar que les obres podran presentar-se en la Llibreria Ictis o l’en Institut Bazán, tots dos situats en la Plaça Major d’Elda, dins de sobres tancats on ha d’aparéixer el títol ‘I Concurs de Fotografia de Festes Majors d’Elda’.