Els somnis s’uneixen amb l’art en el Museu del Mar de la mà de l’artista italià Carlo de Lucia

Els somnis s’uneixen amb l’art en el Museu del Mar de la mà de l’artista italià Carlo de Lucia

El 16 de febrer arranca la Nit en Blanc a Santa Pola i amb ella ho fa l’exposició de Carlo de Lucia, que estarà en Santa Pola fins al 30 de març. “La terra comença on el cel acaba” ens trasllada a un món de somnis i anhels en el qual voldrem quedar-nos per sempre, amb el cap en els núvols. El Somni, la Identitat i la Cultura popular són els pilars de l’obra de Lucia. En ella veurem una constant referència a aquests tres elements, on cadascun d’ells cobra una importància majúscula, encara que per damunt d’ells s’alça el Somni.

El Somni representa la força que ens porta a una realitat més vivible, on escapem de les dificultats de la vida quotidiana. Però no solament es tracta d’un moment d’evasió, sinó d’una experiència de vida, d’una forma de viure, on endolcim les nostres pròpies pors i dubtes per a sentir-nos lliures.

En tot aquest recorregut, Carlo somia amb els ulls oberts i somia atenent la riquesa immensa de la cultura popular del Sud d’Itàlia, però que s’estén al llarg de tot el Mediterrani.

L’obra de Carlo de Lucia ens trasllada a un món utòpic on tot està molt millor que en la realitat; però també té un espai reservat per al distòpic: horrors provocats per la Humanitat. Amb aquesta distopia representa el panorama polític internacional en el qual dia a dia veiem l’auge de moviments xenòfobs.

La seua obra és molt característica, per damunt de tot destaquen les siluetes humanes de color negre, envoltades de núvols, arcs de Sant Martí i, en definitiva, colors molt vius. En paraules del crític d’art italià Enzo Battarra “Hi ha silenci entre els núvols. Més enllà dels núvols. Allí volen pensaments, esperances, emocions, desitjos, allí les ànimes volen”.

Nit en Blanc

Aquesta exposició s’inicia amb la Nit en Blanc en el Museu del Mar, un esdeveniment en el qual es desenvoluparan tallers d’Art Participatiu, amb la col·laboració de Ada García i Beatriz Fernández, titulades en Belles arts. En aquests tallers el públic podrà co-crear escenes en les quals els somnis i els núvols seran els protagonistes.

A més d’això, en la inauguració de l’exposició, a les 20:00 hores del dissabte 16, es procedirà a la interpretació d’una adaptació per a ensemble de metalls de la Marxa Fúnebre de la mort de Sigfried, de l’òpera El Crepuscle dels déus de Richard Wagner dirigits pel sociomusicòlog Xavi Mes a càrrec d’onze músics vinguts de tota la província d’Alacant.

Per descomptat, l’esdeveniment comptarà amb la presència de Carlo de Lucia, que vindrà expressament des de Nàpols.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X