La 3º edició del cicle de propostes de xicotet format arriba a la seua fi amb “Amor Oscuro (sonets)” una obra de Viridiana Centre de Producció Teatral que conjuga poesia, teatre i memòria. Patrocinada per la Seu Universitariade la UA para la seua representació a Villena, aquesta proposta ha sigut seleccionada per al programa d’activitats de les Jornades de la Recuperació de la Memòria Històrica que l’Ajuntament de Villena ha organitzat un any més.

Estem davant un treball escènic multidisciplinari creat sobre la història dels “Sonets de l’Amor 0scuro” que van anar els últims escrits per Federico García Lorca abans de la seua mort. Aquests versos van desaparèixer inexplicablement. I la reconstrucció del que va poder succeir entorn d’ells és el fil argumental amb el qual “Amor Oscuro” recorre una història d’ocultació, de sostració, de vergonya.

Són onze personatges, onze protagonistes i onze sonets amb els quals es teixeix una història i una vida. “Amor Oscuro” el títol d’aquest poemari, és un conjunt de sonets que després de la seua edició en 1983 quasi 50 anys després de la seua escriptura, han sigut considerat com els millors del poeta granadí. L’amor ocult, l’amor extrem, l’amor desbordat, l’amor torturat i ocult del poeta són denominadors comuns del conjunt. Segons els estudiosos de Lorca, aquests versos estan inspirats en la figura de Rafael Rodríguez Rapún, “el més profund amor de Lorca”.

“Amor Oscuro (sonets)” no és un recital poètic, però tampoc una obra de teatre a l’ús, es tracta més aviat d’una proposta eclèctica, amb video-mapping, que ens permetrà conèixer els millors versos de Lorca i una part fonamental de la nostra història, desgajada per força de la memòria col·lectiva i el coneixement de la qual ha sigut negat al llarg de les últimes dècades. A més, podrem saber per què i com va escriure Lorca aquests sonets, i també per què i com es van ocultar.

En finalitzar la representació es realitzarà una degustació de vi, en aquesta ocasió a càrrec de Celler Las Virtudes de Villena de la Ruta del Vi d’Alacant.

 

“AMOR OSCURO (Sonets)”
Espectácle escrit i dirigit per Jesús Arbués.
Intèrpret: Javier García Ortega
Diseñy de video-mapping: Óscar Lasaosa.
Representació realitzada amb la col·laboració de la Seu Universitària. 

Dimecres 31 d’octubre 2018. 20’30 h.
Aforament reduït. Accés per Cinema Chapí.

Entrades: 10 €.  —Inclosa degustació—
Web: www.viridiana.es