Aquest divendres 31 de maig a les 20,30 en el Teatre Arniches s’estrena una obra amb molta identitat que és el TIRANT, una coproducció del Institut Valencià de Cultura i la Companyia Nacional de Teatre Clàssic.

Mentre els homes fan política i guanyen guerres, les dones tracten de burlar la repressió sexual imposada per la moral cristiana i el llinatge. Amb gran ironia, Joanot Martorell mou al seu protagonista, Tirant lo Blanc, entre aquests dos mons omplint el seu cos i la seua ànima de ferides: les ferides de la guerra i les ferides, potser més doloroses, de l’amor.

Paula Llorens, adaptació i textos: “Enfrontar-se a l’adaptació d’un clàssic sempre fa una mica de por perquè sentim els clàssics com a textos sagrats i no ens podem acostar sinó amb respecte”

El gran clàssic valencià i universal del segle XV (la primera novel·la moderna segons molts estudiosos) dóna motiu a un muntatge que fuig de la recreació museística, dialoga amb el present i aposta per la paraula i el teatre físic

Eva Zapico, direcció: “Tot un univers imaginari poderós i, a vegades, quasi cinematogràfic que m’ha permés explorar aquesta part de la narració visual que a mi, com a creadora, més m’interessa. M’ha permés narrar a partir de la plàstica de les imatges i donar a la paraula, al mateix temps, l’espai que requereix”.

TIRANT, de Joanot Martorell. Coproducció Institut Valencià de Cultura/ Companyia Nacional de Teatre Clàssic

Repartiment

Tirant: Raúl Ferrando

Carmesina: Lucía Poveda

Estefanía: Mar Mandli

Plaerdemavida: Raquel Piera

Vídua Reposada: Maribel Baiona

Emperador: Sergio Ibáñez

Diafebus: Antonio Lafuente

Beat box: Kike Gasu

Equip artístic

Adaptació: Paula Llorens

Direcció escènica: Eva Zapico

Ajudant de Direcció: Iñaki Moral

Música i Espai sonor: Kike Gasu

Disseny d’il·luminació: Ximo Olcina

Moviment escènic: Charo Gil-Mascarell

Diseny i realització d’escenografia: Els Reis del Mambo

Vestuari: María Poquet

Maquillatge: Inma Fuentes

Ajudant de vestuari: Andrés Barrera

Fotografia: Marcos Baño