Elx acollirà entre els dies 3 i 30 del pròxim mes de juny en la plaça del Congrés Eucarístic, al costat de la basílica de Santa María, una exposició de mig centenar de fotografies d’obres mestres del Museu del Prado organitzada per la pinacoteca i patrocinada per la Fundació Iberdrola.

“El Museu del Prado als carrers” és el títol d’aquesta mostra itinerant que té un marcat caràcter didàctic i que està formada per fotografies d’obres com “Les Meninas”, de Velázquez; “La guapa nua”, de Goya; o “El jardí de delícies” del Bosco; reproduïdes a escala 1/1, a grandària real.

Aquest projecte va ser posat en marxa en 2011 a través d’un conveni signat entre el Museu del Prado i l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament ((AECID). L’exposició ha recorregut diferents ciutats d’Amèrica Central i del Sud, Guinea Equatorial, Filipines i els Estats Units, i ara, en complir-se el bicentenari del museu, visitarà diferents ciutats emblemàtiques del país, com Elx, “un lloc carregat d’història”, tal com ha explicat Fernando Pérez, comissari de la mostra.

“He d’agrair al Museu del Prado que es posara en contacte amb nosaltres per a exposar ací aquesta mostra, molt important, a l’aire lliure, que es personalitza allí on va, didàctica i molt interessant, perquè coneixerem una pinacoteca tan important com el Prado”, ha assenyalat la regidora de Cultura, Patricia Macia, moments abans d’iniciar una reunió amb el comissari i tècnics de Cultura amb la finalitat d’ultimar els detalls d’exposició.

“El Prado és patrimoni universal, és un museu de tots, no solament dels quals el poden veure allí, i ens plantegem en el marc del bicentenari acostar aqueixa exposició a llocs emblemàtics de la geografia nacional. De seguida va sorgir el nom d’Elx, i ens semblava una picada d’ullet bonica vindre ací i mostrar aqueixa selecció d’obres”, ha indicat Fernando García.

“Les pintures es reprodueixen a escala real perquè siga el més semblant a estar davant de les obres en el museu, veure per exemple que ‘El cavaller de la mà en el pit’, d’El Greco, és com nosaltres. Si posem la mà damunt té la mateixa grandària que les nostres mans, per això hem jugat amb aqueixa idea i estem desitjant vindre ja a Elx”, ha expressat el comissari.