El regidor de Comerç, Felip Sànchez, ha presentat la ‘Plaça del Llibre, esdeveniment que se celebrarà del 3 al 5 de juny en la Plaça de Baix i que en aquesta edició compta amb el lema ‘El teatre i la dramatització; de l’oralitat a l’ escriptura’, molt relacionat amb el Misteri d’Elx.

“Es tracta d’una cita que considerem que és molt important per a Elx perquè suposa realitzar un esdeveniment entorn de la nostra llengua i que servirà, a més de per a donar a conéixer la nostra cultura, per a dinamitzar el nostre centre comercial”, ha assenyalat Felip Sànchez.
Al costat de Sànchez han estat en la presentació Rafael Domínguez, director de la ‘Plaça del Llibre’; Teresa Val, de la Fundació Full; Lorena Escandell, de Escola Valenciana, i Alex Agulló, de Acció Cultural del Pais Valencià. També col·laboren en l’organització d’aquest esdeveniment la Generalitat, la UMHE, Institut Gil Albert, UA, Escriptors en Llengua Catalana; El Tempir i el Institut de Estudis Catalans.

“Elx es converteix en la cinquena ciutat del Pais Valencià a acollir aquesta fira de la cultura escrita i oral en valencià per a la qual esperem un important nombre de visitants, tant d’Elx com de localitats pròximes”, ha assenyalat l’edil.
Sànchez ha indicat que hi ha programades prop d’una vintena d’activitats i set d’elles estaran dedicades al públic infantil.
La fira comença aquest divendres al matí, encara que la inauguració oficial serà a les sis de la vesprada.

Per part seua, Teresa Val ha assenyalat que des de la Fundació Full estan molt satisfets de l’evolució que la fira ha tingut des dels seus inicis quan va ser impulsada per un grup d’associacions i entitats preocupades per la defensa del valencià.
El director del certamen ha indicat que entre les activitats previstes està la presentació de llibres, Rondalles d’Enric Valor, tallers de caracterització teatral, obres de teatre i contacontes.
A més, les llibreries Sèneca i Ali Truc oferiran prop de 1.200 títols de literatura en llengua catalana.