Elx s’ha convertit en un referent del ball amb la X edició del festival ‘Abril en Dansa’ capitanejat per Asun Noales. Marga Antón, regidora de Cultura, i Asun Noales, directora del festival, han informat del transcurs del festival.

La regidora de Cultura ha destacat que “les actuacions que s’han realitzat han tingut molt d’èxit entre els espectadors amb aforaments quasi complets en L’Escorxador i el Gran Teatre”.

Amb el nom de ‘Pioneres’, la X edició del festival gira entorn de les coreògrafes i directores, ja que el gruix dels espectacles del festival estan dirigit per dones. A més, la directora del festival ha explicat que “hem volgut portar un ventall molt divers de propostes de tot el que la dansa pot abastar, des de la dansa teatre, la dansa narrativa o la dansa més abstracta”.

Dins de les actuacions restants, ahir 22 d’abril, a la Casa Mediterrani d’Alacant va actuar Gaby Davis. El divendres 23 d’abril ballarà Sofía Asencio en el Museu d’Art Contemporani d’Alacant dins del programa ‘MACA en viu’.

El dissabte 24 d’abril ‘Marcat Danse’ presentarà ‘Anhel’ en el Gran Teatre d’Elx. El diumenge 25 d’abril diversos ballarins actuaran en ‘La Terreta Balla 2021’ en el Teatre Principal d’Alacant.

Continuant amb la programació, el dimarts 27 d’abril en el teatre Arniches d’Alacant es projectarà un mediometraje produït per l’Institut Valencià de Cultura. La clausura del festival serà el dia internacional de la dansa, el dijous 29 d’abril, en El Escorxador. Paula Serrano presentarà ‘Antes de que todos lo sepan’.