El Saló de Plens va acollir  la presentació dels cartells anunciadors de la Setmana Santa i del Diumenge de Rams. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde d’Elx, Carlos González, l’edil de Festes, José Pérez, i el president de la Junta Major de Confraries, Gaspar Agulló.

Tant la fotografia del cartell de la Setmana Santa, una imatge de la Verge de la Salut, com la del cartell del Diumenge de Rams, el pas de la Burreta enfront de l’Oficina de Turisme, triades per concurs, són obra de la fotògrafa il·licitana Inmaculada Román Botía, qui ha agraït al jurat que haja triat les seues instantànies per a l’elaboració de la cartelleria.

El cartell de Diumenge de Rams s’exposarà en FITUR i servirà per a promocionar la imatge de la ciutat. L’alcalde, Carlos González, ha ressaltat el treball que s’està fent des de l’Ajuntament perquè la Processó dels Al·leluies també siga declarada Festa d’Interés Turístic Autonòmic. “Abans de la celebració de la Setmana Santa serà presentat l’expedient a la Generalitat i estic convençut que obtindrem ràpidament una resposta positiva i la nostra Processó dels Al·leluies obtindrà el reconeixement que mereix”, ha assenyalat l’alcalde.

Quant a les dates que s’acosten, González ha exposat que “em consta que la família confrare il·licitana ja té la maquinària en marxa i a ple rendiment de cara a la imminent Quaresma. A penes un mes perquè la nostra ciutat s’òmpliga dels sons i de l’activitat que ens diu que la Setmana Santa està molt a la vora”.

Així mateix, l’alcalde també s’ha referit a la Trobada Nacional de Confraries que tindrà lloc al setembre a la ciutat. “Durant aqueixos dies, Elx es convertirà en la Capital de la Setmana Santa de tot el país. Centenars de persones de tota Espanya visitaran la nostra ciutat amb motiu d’aquesta trobada i podran admirar els millor de la nostra Setmana Santa. Estem decidits a fer quant siga necessari perquè Elx organitze una gran trobada que estiga a l’altura de la nostra gran Setmana Santa”, ha exposat Carlos González.

Els actes de la Setmana Santa Il·licitana donaran començament el pròxim 6 d’abril en el Gran Teatre amb la lectura del pregó per part de l’expert en protocol Óscar López, qui manté una estreta vinculació amb la Setmana Santa en ser membre de la Confraria del Crist de Zalamea. A més, actualment es troba immers en la preparació de la Trobada Nacional de Confraries.

D’altra banda, l’entitat Abanderada del 2019 serà la Va unir de Festers del Camp d’Elx, el president de la qual és Andrés Coves.

El Diumenge de Rams se celebrarà el pròxim 14 d’abril i la Setmana Santa tindrà lloc del 15 al 21 d’abril.