Elx s’ha adherit a la Xarxa Estatal de Municipis Orgullosos amb la voluntat de treballar en diversitat perquè els veïns i veïnes Elx puguen viure plenament la seua orientació sexual i la seua identitat de gènere. Tal com ha comentat Valera, «La inclusió a la Xarxa no suposa cap despesa per a l’Ajuntament, sinó la manifestació del compromís de la Corporació de realitzar actuacions que perseguisquen la igualtat efectiva del col·lectiu LGTBIQ+, entre les quals es troben: programar anualment accions positives per a l’atenció de persones LGTBI; promoure la sensibilització de la societat a favor de la lliure determinació de l’orientació sexual i identitat de gènere o formar als treballadors dependents de l’Ajuntament d’Elx en matèria LGTBIQ+, entre altres».

«Molts han sigut els avanços que, en aquestes últimes dècades, hem aconseguit en matèria de drets LGTBI amb l’esforç de les persones, família, col·lectius LGTBI i el suport de moltes persones aliades», ha indicat Valera, qui ha afegit que «continua sent necessari reivindicar el nostre espai en aquesta societat i continuar conquistant drets que ens dignifiquen, que ens protegisquen i que ens reconeguen».

El dia 28 de juny es commemora el Dia de l’Orgull LGTBI. Per aquest motiu, durant un recés del ple del dilluns es llegirà el manifest institucional que tindrà lloc a les 12.00 hores a l’auditori de la primera planta del Centre de Congressos.

«El Centre de Congressos acollirà la lectura pública del manifest institucional per a la commemoració del Dia de l’Orgull LGTBI, l’origen del qual es remunta a les revoltes de Stonewall, germen del moviment social per l’alliberament i la diversitat sexual», ha anunciat Valera. Així mateix, l’edil ha convidat que la gent es fotografie en un banc LGTBI pintat amb la bandera arc de Sant Martí que s’inaugurarà aqueix mateix matí en la plaça del Centre de Congressos.

A més, es col·locarà en el Passeig de l’Estació la bandera LGTBI el matí del 28 de juny de 2021 i es quedarà durant 15 dies.

A la vesprada, a les 19.00 hores, es procedirà a la lectura del manifest de les Associacions LGTBI d’Elx en la Plaça de Baix amb l’actuació de l’artista Inés Saavedra, que interpretarà ‘Amor és amor’. Al seu torn, hi haurà un desplegament de banderoles LGTBI des del balcó central amb les associacions de la Mesa. Finalment, els assistents soltaran globus ecològics per a tancar l’acte.