Casa Mediterráneo prepara una nova sessió del seu cicle temàtic ‘Dones i el Mediterrani’, en el qual figures femenines procedents de la conca del Mare Nostrum es donen cita per a xarrar sobre la situació de la dona en les diferents regions que integren aquest territori. En aquesta ocasió, la directora de l’Institut de Desenvolupament Humà de Tunísia, Emna Jeblaoui, exposarà les seues impressions sobre el paper de la dona en les societats àrabs hui dimecres a les 19.30 hores en l’antiga estació de Benalúa.

Durant la trobada, Jeblaoui realitzarà un repàs per l’evolució dels drets de la dona després de les primaveres àrabs, uns fets en els quals la participació i l’activisme de les dones va marcar una etapa dirigida a eliminar la discriminació de gènere en els territoris del sud del Mediterrani. Així mateix, la convidada detallarà els moviments de la important lluita contra la radicalització islàmica.

Jeblaoui és doctora en estudis islàmics i, en l’actualitat, dirigeix l’Institut de Desenvolupament Humà, una institució emergent les finalitats de la qual se centren en la creació de xarxes de dones líders per a la pau i la seguretat, així com apostar per la desradicalización i promoure el diàleg democràtic i la formació política. A més, ha exercit els càrrecs de consultora i coordinadora en el Centre de Capacitació de l’Assemblea de Tunísia, gestionat pel PNUD.

La cita, moderada per la periodista Sonia Marco, compta amb entrada lliure fins a completar aforament i pàrquing gratuït fins a finalitzar l’esdeveniment. Després de la xarrada, els assistents podran intercanviar opinions amb Jeblaoui.