Dilluns passat 2 de setembre es va inaugurar en la Seu Universitària ciutat d’Alacant l’exposició fotogràfica “En aquella tierra querida» organitzada per l’Associació Maison de France.

L’acte inaugural va comptar amb la participació de Jorge Olcina director de la Seu Universitària, els membres de la directiva de la Maison de France Nicole Bretón i Carlos Galiana, David Sempere, professor de Geografia Humana i Pascal Garro, fotògraf coordinador de l’exposició.

La Maison de France és una associació cultural que des de 2016 ha organitzat un gran nombre de 13 conferències i diferents concerts d’òrgan i piano a la ciutat d’Alacant

Familia Guijarro-Juan. Argel, 1953

Familia Guijarro-Juan. Argel, 1953

L’exposició, que ha comptat amb la col·laboració en recursos de l’Institut Berlanga de Sant Joan, és un homenatge a la memòria de les persones, algunes desconegudes. Una exposició que naix d’àlbums antics familiars o caixes de sabates arxivadors que ha recollit durant anys les fotos d’una etapa de la vida d’un grup de persones.

La proposta que naix d’històries personals des d’aquest moment es converteix amb l’exposició en patrimoni col·lectiu d’un territori, que en el cas d’Orà s’evidencia com a ciutat espill d’Alacant per les seues grans semblances. La ciutat d’Orà ha sigut més anys una ciutat espanyola que francesa o algeriana. I és cert que Orà està més prop d’Alacant que el mateix Madrid.