El Museu d’Aguas de Alicante va acollir aquest dilluns el llançament de la programació del quadrimestre amb la participació de Martin Sanz Moros, Director de comunicació d’Aigües d’Alacant, Aurelio Ayela Escolano, Artista visual i Carlos Bernabéu Erades, President Foguera Puente de Villavieja

Segons ha declarat en la presentació Martín Sanz “reobrim aquest espai que, més enllà de l’objectiu de conscienciació mediambiental que persegueix en si mateix i d’una variada oferta cultural i d’oci, s’ha convertit des de fa temps en un lloc amb el qual, organitzacions i institucions amb els quals compartim objectius i filosofia, compten com a espai de treball i posada en comú dels seus projectes i presentacions”.

La filosofia del Museu d’Aguas de Alicante és potenciar especialment amb els xicotets i joves quina és la història de l’aigua contada de manera atractiva i educativa. La pandèmia viscuda ha permés a aquesta entitat museística la seua transformació digital de l’espai conjuminant la tradició, la ciència, la literatura i l’art o la música i les pròpies festes com també és el Nadal. El Museu d’Aigües d’Alacant, per tant, està obert a associacions i col·lectius així com a persones de la ciutat d’Alacant per a poder integrar la programació d’activitats destinades a la ciutadania.

Els primers diumenges de cada mes se seguirà amb la programació cultural per a la família potenciant l’entorn amb els millors aliats que són els veïns del Puente de Villavieja amb qui es col·labora sempre i que inclourà fins a desembre activitats com un espectacle per a tots els públics de titelles (3 d’octubre); un concert de jazz a cague del grup “Acustic Band” (7 de novembre), banda acústica amb temes clàssics del Jazz i Blues, executats de manera senzilla i sensible; o l’acte Benvinguda al Nadal amb Papà Noel (12 de desembre), qui visita el Museu com cada any per a recollir les cartes dels més xicotets, al mateix temps que es realitzen amb ells manualitats nadalenques i la posada del tradicional arbre.

Aurelio Ayela Escolano, Martin Sanz Moros y Carlos Bernabéu Erades

S’ha presentat una nova edició del cicle Art i Medi Ambient, amb motiu del 123é aniversari de la companyia, i que enguany compta amb la participació de l’artista alacantí Aurelio Ayela. L’obra d’Ayela, que ha denominat “Hipogea el buit interior”, se centra en l’ecologisme i la consciència mediambiental, per això després de reprendre el projecte després d’estar un any i mig congelat per la pandèmia es presenta com una nova exposició que es realitzarà en els Pous de Garrigos on s’entronca la relació mística de l’ésser humà amb l’aigua i connecta amb la premissa que podem ser arquitectes de la realitat. L’exposició permet des de la ciència i la religió aconseguir una cosa especial sense condicionar la interpretació final de qui la visite des del 14 d’octubre al 14 de gener.

Consta de tres parts. En la primera sala “El regne caigut” que serà transformant en les altres dues sales. En la segona sala existirà una escultura de gran format de 4 metres que és una obra patafísica que remet als corrons budista que es podran tocar i finalment, en ña tercera sala, hi haurà una projecció de vídeo d’una peça subaquàtica que ve a ser una columna de plats sota l’aigua, utilitzant el símil d’un rentavaixella.

D’altra banda, el responsable de la Foguera Puente de Villavieja, Carlos Bernabéu, compte que es presentarà el libret de l’entitat a l’octubre. Durant el mes de novembre es mostraran els esbossos de la foguera del pròxim any. També s’iniciarà la instal·lació al novembre del Betlem.

Programació

Entre altres activitats, el programa presentat preveu actes com la presentació del llibre de la Federació de Moros i Cristians d’Alacant, amb motiu del seu 25 aniversari; la Nit Europea de les Investigadores, en la qual el M2A serà el punt de partida en aquesta cita en la qual més de 300 ciutats europees celebren simultàniament la Nit de la Investigació i la Geologia; o la participació en el Festival Alacant Noir, organitzat per la Regidoria de turisme d’Alacant, acollint un joc de Fuita Room per als més xicotets.