El Centre Social Platja Albir acull des del dijous el tercer Festival Letrart de l’Alfàs del Pi, dedicat enguany a la literatura i l’erotisme. Una iniciativa que impulsa l’Associació Cultural FOLIAS i que es desenvoluparà fins hui dissabte. Enguany la programació de Letrart gira entorn de la relació entre erotisme i literatura, de manera que cada dia s’ha dedicat a un sentit: el dijous, a la vista; el divendres, a cau d’orella, i el dissabte, al tacte.
Així les coses, durant la primera jornada es va presentar la tercera edició del ‘Codi de Circulació del Bon Viure’, un projecte d’art públic que repassa la història literària del municipi a través senyals de trànsit reciclats en les quals s’han inclòs il·lustracions i textos dels escriptors, poetes i autors que han visitat l’Alfàs del Pi durant els últims 20 anys. Enguany s’han sumat nous senyals amb textos de Cristina López Barrio, Paula Dalli, Rayden i Jostein Gaarder.
Així mateix, el Centre Social Platja Albir va acollir a la vesprada l’acte de presentació de les revistes Crátera (València) i Sexpol (Madrid) i de les editorials Point Editions (Altea) i Sargantana (València), a més d’una taula de sexologia amb la psicòloga, sexòloga i terapeuta de parella María Mas. També es va procedir a la lectura de la fallada del jurat de l’III Certamen de Relat Curt i Poesia que llança FOLIAS, en el qual han resultat premiats en la modalitat de Poesia Estimada García (Primer Premi) i Jorge Ortíz (Accesit), i en la modalitat de Relat Curt, Amadeo Laborda.
El divendres, l’escriptora i periodista Mercedes Abad va impartir un taller de novel·la eròtica i va oferir una xarrada sobre ‘La niña gorda, la seua última novel·la. Guanyadora del premi de narrativa eròtica La sonrisa vertical amb ‘Ligeros libertinajes sabáticos’, Mercedes Abad ha publicat des de llavors altres llibres de relats, com a ‘‘Felicidades conyugales’ (1989), ‘Soplando al viento’ (1995), ‘Amigos y fantasmas’(2004), Premi Mario Vargas Llosa al millor llibre de relats) i ‘Media docena de robos y un par de mentiras’ (2009).
Ha publicat també les novel·les ‘Sangre’ (2000), El vecino de abajo’ (2007) y ‘La niña gorda’ (2014) i és autora de diverses obres de teatre i de diverses adaptacions. La seua obra ha sigut traduïda a l’italià, a l’alemany, al neerlandés, al portugués i al finés i ha sigut inclosa en nombroses antologies. Actualment imparteix classes de narrativa en la Escola d’Escriptura del Ateneu barceloní.
La jornada del divendres va concloure amb ‘Los Juegos Orales’, un recital poètic en el qual van participar Germain Droogenbroodt; la formació Foromutis Teatre, en la qual s’integren Jorge Bert, Ángela Devesa, Maite García, Tomás López, Ana Maestre, Heidi Neff i Sergio Sempere; Esteban Ferré, Carmen Rus i l’alumnat del taller de relat curt i poesia que imparteix FOLIAS, format per Remedios Boronat, Victoria Carreres, Rosse M Curotto, Estrella González, Jesús Melero, Elena Mulero, Silvia Peña, Ana María Sola i Leonor Veliz.
El tercer Festival Letrart de l’Alfàs del Pi finalitza hui dissabte amb una conferència sobre la història de la sexualitat en les arts, a càrrec de Guillermo Cano, president de l’Associació Cultural FOLIAS. També una taula informativa sobre ‘Alacant eròtic’ en la qual intervindran les escriptores Mar Cantero Sánchez i Ana María Draghia i els sexòlegs Lorenzo Medina i María Mas. El festival conclourà amb un tecnocabaret dirigit a majors de 18 anys, que combina dansa, art, música i literatura.