La igualtat és el tema triat per l’organització de la IV edició del certamen Projecta. Organitzat per l’Associació Cultural Mediterrània Audiovisual cerca fomentar l’alfabetització audiovisual tant dins com fora de les aules. Un esdeveniment cultural, educatiu i d’oci que naix com un punt de trobada entre el mitjà educatiu i el sector audiovisual nacional per a afavorir la inclusió de valors socials i ètics mitjançant la creació i el foment del judici crític amb la projecció i la comunicació d’experiències de professionals nacionals. En aquesta edició més que mai es busca potenciar el desenvolupament d’una Comunitat, la implicació de la ciudanía, l’Administració i les empreses del nostre entorn amb la finalitat d’afavorir el desenvolupament sostenible i els valors marcats per la UNESCO.

Les noves generacions són les protagonistes d’aquest certamen i l’Educació i l’entorn familiar són els pilars on treballar i dur a terme les accions que afavorisquen el desenvolupament de principis d’igualtat no solament entre homes i dones en la lluita contra el patriarcat sinó donar suport a la visibilitat dels col·lectius LGTBI i de diversitat funcional.

Com a primària acció el certamen llança els concursos per als centres educatius amb independència que siguen públics, privats, concertats o d’educació especial. Una acció que enguany a més s’amplia a tota la Comunitat Valenciana, i es potenciarà per igual l’ús del castellà o el valencià.

Concursos:

  • Exclusivament per a primària, CARTELLS l’objectiu treballar la creativitat a través del dibuix, i a més educar i reivindicar accions de coeducació a les aules.
  • Per a primària i secundària, PEÇA DE STOP MOTION i VIDEOCLIP. L’audiovisual com a eina de comunicació i suport de diferents assignatures per a donar veu als joves sobre la importància de la igualtat en el seu entorn dins i fora de les aules.

Per a ajudar els docents s’ha organitzat a Alacant el centre de recursos educatius CREM dependent de la Regidoria d’Educació per al mes d’octubre un taller per a aprendre les fases de creació d’una peça en stop motion i un videoclip.

Un any més s’espera el suport d’empreses que vulguen patrocinar aquests premis que reivindiquen un canvi en la nostra societat treballant des del marc educatiu. L’editorial Anaya en la seua edició de publicacions infantils i juvenils que inclouen continguts en igualtat estarà present atorgant algun de les seues publicacions als niñ@s i joves guanyadors del concurs els resultats del qual se sabran en la celebració entre febrer i març de 2020.

Més de mil assistents entre Alacant i Sant Vicent del Raspeig van participar en la passada edició que va posar en valor el territori tenint en compte la història, tradicions, comerç i gastronomia de la província d’Alacant. En aquesta edició i com a novetat es va organitzar la I Fira Educativa i de l’audiovisual i la presència de professionals nacionals del sector audiovisual com l’alacantí David Valero, Óscar Bernàcer, Óscar Martín o Paqui Méndez.

Més informació en la web http://proyectacertamen.es/concursos/ i RR.SS del certamen (Facebook Projecta) i Instagram projecta_alc