El dijous va començar el II Festival de Teatre Amateur d’Alcoi, Teatram, amb Bolos Teatre que va dur endavant dues representacions. El dijous 26 serà el torn del Teatre Circ. Les representacions es duen a terme en el Teatre Calderón amb capacitat per a 700 espectadors reduïda al 50%, és a dir, un màxim de 350 i tan sols 4 persones damunt l’escenari.

Pel que respecta a Bolos Teatre va dur a terme dues obres breus. La primera ‘El aniversario de Sophie’, de Lauri Wylie, dirigida per Jordi Linares. Una comèdia que van pensar representar el 27 de març amb motiu del Dia Mundial del Teatre però que a causa de l’Estat d’Alarma es va suspendre. La segona va ser ‘A las seis, en la esquina del bulevar’, d’Enrique Jardiel Poncela, dirigida per Macu Borrajo, vídua de Fernando Andrés Anduix ‘Mambo’, cofundador de l’entitat i que es va estrenar anit com a directora, després d’haver sigut actriu. Escrit en 1943 per Jardiel Poncela. Es tracta d’un text teatral amb una forta connotació irònica, sense arribar al sarcasme, en el qual novament demostra el seu escepticisme respecte al matrimoni i la seua felicitat. Els personatges formen un triangle amorós en el qual la candidesa de Cecilia i la picardia de Casilda posaran a prova la fidelitat de Rodrigo, ajudades per a això per Beni, la donzella.

El dijous 26 a les 20 hores serà el torn de Teatre Circ amb ‘La Tortuga de Darwin’, escrita pel reconegut dramaturg espanyol Juan Mayorga, delecta, diverteix i commou. És una obra enginyosa, apassionant i reflexiva, a més de sorprenent per la solidesa dels seus missatges. Estarà dirigida per Adolfo Mataix i interpretada per Àngels Vicedo, Enric M. Piera, Dolo Martí i Ximo Llorens. Les entrades es poden aconseguir en https://home.ticketalcoi.com/eventos/teatram-teatre-circ-la-tortuga-de-darwin/

“Teatram va nàixer per què totes les persones que s’han dedicat i es dediquen al teatre amb cos i ànima, però no de forma professional, tinguen l’oportunitat de mostrar tot el seu treball i completar l’oferta que tenim habitualment a la ciutat amb la Mostra de Teatre d’Alcoi, Fira d’Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana i la Mostra de Teatre Escolar. Aquest any a causa de la Pandèmia no ho hem pogut celebrar tot i hem hagut d’adaptar el Teatram, duent-lo a terme demostrant que la Cultura és segura, que no ha de parar, ja que no és el focus de cap contagi i dóna treball a moltes persones”, explica el regidor de Cultura, Raül Llopis.