Després de l’èxit de “Miguel de Molina al desnudo”, extraordinari muntatge que va poder veure’s al febrer de 2015 en el Teatre Chapí, el dramaturg Juan Carlos Rubio, dirigeix aquesta funció basada en la idea original de José Mª Cámara, per a comptar al públic com haguera sigut una trobada entre la cantant Concha Piquer i el poeta Federico García Lorca en vespra de la Guerra Civil. Al costat d’aquests dos personatges, Rafael de Lleó, el lletrista de la cantant completa el trio protagonista d’aquesta comèdia musical fresca, divertida i dinàmica que captiva als amants de la cobla i del teatre en general. La cita és el dissabte 15 d’octubre a les 19’30 h.

Concha Piquer (Diana Navarro) desitja des de fa temps conéixer a Federico García Lorca (Alejandro Vera). No en va ell és el poeta més sol·licitat del moment i ella la més famosa cantant d’Espanya. Aqueixa trobada ha de produir-se. Dona acostumada a manejar el seu destí i a no rebre mai un no com a resposta, li demana al seu col·laborador Rafael de Lleó (Avelino Piedad) que cite al poeta en el Teatre Espanyol de Madrid, on assaja el seu nou concert. Federico, intrigat per les coses que li han comptat de la valenciana, i no totes bones, acudirà a la cita amb unes certes objeccions, molta curiositat i bastant retard. Amb l’excusa que vol proposar-li que li escriga una cançó, en realitat el que pretén és alertar-li del perill que corre si roman a Espanya, ja que el seu nom figura en diverses llistes negres.

Sota aquesta premissa totalment fictícia —perquè aquesta trobada mai es va produir— es desenvolupa “En terra estranya” una funció teatral en clau musical en la qual els tres personatges protagonitzen una història que bé podia haver ocorregut quan es començava a escoltar un secret a veus: la II República estava en perill i al costat d’ella un bon grapat d’intel·lectuals de l’època, com el mateix Lorca.

La cantant Diana Navarro debuta en el teatre amb aquesta funció en la qual a més del seu paper com Concha Piquer, destaca per la seua veu, interpretant temes com a Tatuatge, Ulls verds, el Romanç de l’altra, o No et mires en el riu. Al costat d’ella els actors Alejandro Vera i Avelino Piedad componen un trio actoral lloc al servei d’un important capítol de la nostra història.

TEATRE CHAPÍ de Villena

EN TIERRA ESTRAÑA de Juan Carlos Rubio

Direcció musical: Julio Awad

Amb Diana Navarro, Alejandro Vera i Avelino Piedad.

Dissabte 15 d’octubre 2022. 19’30 hores.

Entrades des de 14 €. Preus reduïts per a menors de 30 anys i majors de 65 (consultar).