L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert presentarà hui dimecres un nou lliurament del cicle “Art audiovisual” amb la projecció d’una cinta sobre Enrique Lledó. A l’acte acudiran les filles del pintor, María José i Amelia, amb les quals s’ha organitzat un col·loqui sobre el vessant artístic del paisatgista. La cita tindrà lloc a les 19:30 hores en la Casa Bardín.

 

De formació autodidacta, Lledó (Mutxamel, 1923 – Alacant, 2013) va trobar la seua expressió a través de la influència d’Emilio Varela i els impressionistes, centrant la seua obra sobretot en els paisatges d’Alacant i retrats. Va protagonitzar diverses exposicions individuals i col·lectives, entre les quals destaca l’antològica de la Llotja del Peix d’Alacant en 2004, i va realitzar il·lustracions per a llibres i portades com la seua sèrie per a la carpeta de col·leccionistes Visió dels castells d’Alacant, amb textos d’Enrique Llobregat i Rafael Azuar. D’altra banda, la casa que va utilitzar durant anys com a estudi a Busot s’ha musealizado de cara a la seua pròxima obertura al públic.

 

Els documentals sobre pintors recuperats pel Gil-Albert van ser gravats des de 1979 a 1983 com a projecte de l’Aula de Cinema que coordinava José Ramón Clement en l’Institut d’Estudis Alacantins, actual IAC. El que demà recordarà la figura de Lledó, amb una durada de vint minuts, té guió de Tomás Martínez Blasco i va ser dirigit per Baldomero Reig i Enrique Vidal.

 

D’altra banda, María José Lledó és biòloga i ha sigut professora de la Universitat d’Alacant fins a la seua jubilació, mentre que la seua germana Amelia va estudiar ceràmica en l’Escola Oficial d’Arts Aplicades i Oficis Artístics a Alacant i València i actualment treballa en la Biblioteca Municipal de Montfort.