ENTENDEMOS és el nou projecte associatiu de caràcter social i empresarial de cort LGTBI que s’ha constituït a la província d’Alacant amb diferents antenes a les ciutats d’Alacant, Elx, Benidorm o Dénia.

Els seus promotors són Carlos Lamm i Lydia Na d’Alacant i José Valero d’Elx que assenyalen que “som la primera associació de la Comunitat Valenciana que uneix, d’una banda, a activistes LGTBI i pimes (hostaleria, restauració, advocats, llibreries, perruqueries)”. En aquest sentit plantegen que ser activista LGTBI no implica necessàriament ser homosexual, transsexual, bisexual o intersexual. “Qualsevol persona que ‘entenga’, que ens entenga, que ens respecte, pot ser activista LGTBI. Els drets socials ens pertanyen a tota la ciutadania.”

L’associació té com a missió reforçar els drets del col·lectiu, ser una veu social en l’àmbit autonòmic així com la potenciació del turisme LGTBI que suposa un 10% del sector i un 15% econòmic del consum. En definitiva, la visibilització, que permet una normalització de les vides de les persones, és l’estratègia global que assumeix l’associació com a repte integrant al sector empresarial que es consideren amigables que ve a significar sensibles i compromesos amb el moviment LGTBI.

El pla d’activitats de l’organització durant l’últim quadrimestre contempla la realització del primer ORGULL ELX que es orgaizará el pròxim 21 de setembre que pretén ser un punt de trobada de tota la comarca del Baix Vinalopó d’aquest últim orgull d’Europa.

Donat l’èxit de l’any 2018, han dissenyat la segona edició del Festival de Cinema Trans NOSGUSTRANS del 20 al 26 d’octubre amb seccions de concurs com a cinema Trans, Bisexual, Intersexual i Queer. Aquest festival contempla una Mostra-Concurs de Videoclips LGTBI. El tancament d’admissió d’obres serà l’1 d’octubre de 2019.

A la ciutat d’Elx s’ha acordat amb el seu Ajuntament la realització d’un curs de formació per al personal de l’administració per al foment des dels serveis públics de la inclusió LGTBI.

De forma permanent, durant tots els mesos l’associació organitzarà xarres-col·loquis sobre diferents temes com a sexualitat o edició audiovisual amb l’objectiu d’aconseguir tota la població no solament al propi col·lectiu.

De la seua relació amb l’administració destaquen l’aposta de l’Ajuntament d’Alacant pel desenvolupament compromés de l’acció de Turisme LGTBI a la ciutat així com la consideració de crear una ciutat Amigable en el cas de l’Ajuntament d’Elx.

Web EntendemosFacebook Entendemos