L’Ajuntament de Dénia presenta la programació d’actes organitzats amb motiu del Dia Internacional contra la violència de gènere, que se celebra el 25 de novembre. Des de la Regidoria d’Igualtat i Diversitat s’ha coordinat un programa que destaca per la trasversalidad, comptant amb la col·laboració d’altres regidories de l’ajuntament com a Cultura i Biblioteques, Esports, Educació, Comerç, Protecció Ciutadana, Joventut i Festes, que aporten varietat en l’oferta d’activitats i la possibilitat d’ampliar la sensibilització a sectors de població molt diversos.

El regidor d’Igualtat i Diversitat, Javier Scotto, destaca també la participació de col·lectius i entitats de la ciutat “sense els quals no seria possible” presentar un programa tan complet. Col·laboren en l’organització d’activitats Matria. Associación de Dons, la falla Baix la Mar, el cinema-club Pessic, Aqualia, la UNED Dénia i l’Associació de Comerciants Autònoms de Dénia (ACADE).

Scotto també ha ressaltat la implicació activa del món de l’esport local, una col·laboració que va començar l’any passat amb la lectura del manifest contra la violència de gènere durant el partit de la lliga autonòmica femenina que va enfrontar al CFS Dianense Dprint amb el CFS Ribeco Castalla i que enguany s’estén a altres clubs esportius, els equips dels quals lluiran un distintiu morat en els partits que juguen casa durant el cap de setmana del 23 i 24 de novembre. El Centre Esportiu Dénia – aqualia també ha organitzat una marxa contra la violència de gènere des de les seues instal·lacions fins a la plaça del Consell, amb activitats i obsequis per als participants, que tindrà lloc el dissabte 23 al matí.

Finalment, el regidor ha assenyalat que el 25 de novembre, a les 12 hores, es durà a terme una acció nova i carregada de simbolisme: Les víctimes de violència de gènere compten. Es tracta de la posada en marxa dels comptadors de dones assassinades que s’instal·laran des d’aqueix dia en la façana de l’ajuntament, després de la qual cosa, es guardarà un minut de silenci en memòria de les víctimes.

Aqueixa mateixa vesprada, a les 20 hores, es presentarà un projecte del grup Artemis de la Policia Local creat com a eina de lluita contra la violència de gènere. En el transcurs d’aquesta activitat, que se celebrarà a la Biblioteca de Dénia, es llegirà el manifest institucional contra la violència de gènere consensuat pel Consell dels Dons.

La programació es completa amb tallers, teatre, contacontes, xarrades, sessions de cinema-fòrum, documentals, música i altres accions de carrer que tenen com a objectiu “fer una crida a la ciutadania per a combatre la violència de gènere, una lluita que ha d’anar més enllà d’una efemèride per a convertir-se en un compromís de tots els mesos i dies de l’any”, ha expressat Scotto, qui ha animat a la població a participar dels actes programats.

Per a finalitzar, Javier Scotto fa un esment especial al disseny de la portada i contraportada de la programació d’actes, que ha sigut realitzat per dones que són ateses en el Centre Dona Dénia i els seus fills i filles i en el qual han expressat la violència que han patit i les conseqüències que encara pateixen, creant un missatge de suport i esperança, “No tingues por de travessar la porta”.