El Teatre Chapí saluda l’any amb una funció de teatre del Segle d’Or Espanyol: Entre bobos anda el juego del toledà Francisco de Rojas, amb una genial, creativa i moderna posada en escena. Una peça que es considera clàssica perquè és valuosa per al seu temps i perquè es manté vigent en el present. L’obra, amb versió de Yolanda Pallín i la dramatúrgia inconfusible d’Eduardo Vasco podrem gaudir-la el dissabte 11 de gener a les 19’30 h.

En el fons i en la forma “Entre bobos anda el juego” és un prodigi de creativitat, sensibilitat, bon gust i diversió; i tot això mantenint fidelitat a l’original i al seu esperit burleta. Rojas Zorrilla, com a autor de comèdies, és tingut com a dramaturg de primer ordre, destacant per la seua intensitat còmica, per la segura caracterització dels personatges, per la mobilitat de l’acció, llibertat en la intriga, varietat d’ambients i situacions, acusada tendència a la caricatura i a vegades al sarcasme.

La més coneguda de les obres còmiques de l’autor és “Entre bobos anda el juego”, composta sobre el tòpic del vell ric que es pretén casar amb una jove. És aquesta una comèdia de les mal anomenades de «figurón», d’estil més senzill que les dels seus contemporanis Lope, Tirso de Molina o Calderón, i revestida de certa modernitat; amb un llenguatge expressiu senzill amb molta força i vivor i allunyat de culteranismes, encara que sí amb desimboltura i amb cert gust per l’ornamentació.

“Entre bobos anda el juego” té un caràcter clarament burlesc, i el seu director, Eduardo Vasco accentua la burla amb el missatge que només l’amor (els amants) és bo i tots els marits són dolents. En aquesta proposta es ressalta en clau humorística l’esperit en certa manera transgressor i «canalla» que l’autor ofereix en el seu text.

Novembre Companyia de Teatre dirigida des de 1995 per Basc, és una companyia amb una dilatada trajectòria i amb una de les línies de treball més estables del teatre espanyol actual. La funció es va estrenar a la tardor de 2018 en coproducció amb la Companyia Nacional de Teatre Clàssic.

ENTRE BABAUS CAMINA EL JOC de Rojas Zorrilla.

Versió: Yolanda Pallín.

Adreça: Eduardo Vasco.

Vestuari: Lorenzo Caprile.

Amb Arturo Querejeta, José Ramón Iglesias, Isabel Rodes, Francisco Rojas, Rafael Ortiz,

José Vicente Ramos, Elena Rayos, Antonio de Cos i Manuel Pico.

TEATRE CHAPÍ de Villena

Dissabte 11 de gener 2020. 19’30 h.

Entrades des de 14 € fins a 18 €. Preus reduïts per a menors de 30 i majors de 65 anys.

Més informació: www.noviembreteatro.es