Els Premis ASPA als millors Vins Alacant DOP s’han entregat en la Diputació Provincial en una gala que ha comptat amb una important representació d’autoritats, cellerers i professionals del sector. Es tracta de la primera edició d’un nou concurs que ha comptat amb un jurat presidit pel Rector de la Universitat Miguel Hernández, Juanjo Ruiz Martinez i per una trentena de professionals independents coordinats i entrenats per la pròpia Associació Provincial de Sommeliers.

En total, unes 142 referències de prop de 20 cellers han participat i d’elles han resultat 28 Medalles d’Or, 38 de Plata i Bronze i la resta en Esments Especials. Totes agrupades per a les diferents categories de vins, des dels blancs, blancs de moscatell, negres des de joves i criances, rosats, vins dolços o de Licor i per descomptat els Fondillones.

Per cellers, ha sigut Francisco Gómez la que més premis ha obtingut en aquesta edició (un total de 19) i per Categories, Bocopa ha recollit uns 5 Ors. Però és destacable la varietat de cellers que han obtingut premis en la principal categoria, la qual cosa torna a avalar la qualitat mitjana de la zona, fins i tot en cellers de recent creació com Joan de la Casa o Les Freses i confirma l’excel·lent qualitat de la resta.

La gala de lliurament va estar conduïda per Mónica Espigares i va comptar amb la col·laboració del crític i membre del jurat Toni Pérez Marco. Entre les institucions va acudir el Secretari Autonòmic d’Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero i el Vicepresident de la Diputació d’Alacant, Carlos Castillo. Ells van acompanyar tant al President d’ASPA, José Guerrer, al de la DOP, Antoni M. Navarro i l’esmentat rector. Per a Navarro “ASPA ha demostrat una gran professionalitat en la realització d’aquest concurs i una sensibilització cap al producte de la Denominació d’Origen, creant amb aquest concurs vincles que esperem continuen”.

La relació de vins premiats figura en la web: www.vinosalicantedop.org/noticias