El Museu de Aguas de Alicante ha acollit aquest dijous el lliurament de premis del ja tradicional Concurs de Fotografia Aguas de Alicante – #H2Ogueras, en el qual es reben imatges dels moments més representatius de les festes oficials de la ciutat: les Fogueres de Sant Joan.

El certamen compleix amb aquesta la seua 10a edició, la 4a des que començara a canalitzar-se la participació a través de la xarxa social Instagram, en col·laboració amb el compte @MuchoMasQueAlicante i amb l’etiqueta #H2Ogueras.

S’han rebut un total de 742 participacions, que optaven a un primer premi de 300€, a un segon premi de 200€ i a deu accèssits de 100€. En aquesta edició, el primer ha recaigut en Noelia Gómez Moreno (@noe_*gomez.m), i el segon, en Blas Carrión Guardiola (@blasyanto). A més, com a novetat, l’organització ha volgut comptar amb premiats en edicions anteriors per a la valoració de les imatges, sumant-se a un jurat compost per Miquel Hernandis, responsable de continguts del portal iambiente.es i José Luis Martínez, responsable de Comunicació Digital d’Aigües d’Alacant.

Des de la seua primera edició en 2010, el Concurs de Fotografia Aguas de Alicante – #H2Ogueras ha anat adaptant el seu format de participació al món digital. En paraules de José Luis Martínez: “En l’aposta de Aguas de Alicante pel terreny digital, fa quatre anys decidim que Instagram era la millor plataforma per a canalitzar la participació, a causa del seu creixement i caràcter visual”

A més, Martínez ha indicat que “#H2Ogueras és un certamen que busca promoure els millors moments de la festa de Fogueres a Alacant i el jurat valora especialment `l’emoció´ que són capaces de transmetre les imatges que rebem. Hem passat de fotografies més professionals amb càmera i posat, a unes altres a peu de carrer amb telèfon intel·ligent, però igualment emocionants i capaços de transmetre l’essència de la nostra festa i tradicions”.

El Museu de Aguas de Alicante inaugurat en 2009 amb l’objectiu de descobrir al ciutadà i al visitant la influència de l’aigua en la història de la ciutat, s’ha convertit des de fa un temps en un espai cultural de referència per a acollir projectes oberts a la ciutadania d’Alacant, com el celebrat hui, i que ha comptat amb l’assistència dels trenta finalistes del certamen, triats en primera ronda pel jurat.