La badia d’Altea va tornar a il·luminar-se anit amb la celebració de la 34 edició del Castell de l’Olla. Després de dos anys d’aturada, aquest esdeveniment pirotècnic, que es dispara íntegrament des de la mar, va fer vibrar a les més de 50.000 persones que es van congregar a la platja de l’Olla i voltants.
Amb una duració d’aproximadament vint-i-dos minuts, a les dotze de la nit començava l’espectacle a càrrec de la pirotècnia Ricardo Caballer (Ricasa) que va disparar més de 2.000 quilos de pólvora des de cinc plataformes flotants.
Enguany, malgrat el que es poguera pensar per l’onada de calor i vent que estem travessant, ha sigut l’any amb les millors condicions per al tret i ha tingut un gran resultat”, va comentar el pirotècnic, Ricardo Caballer.
L’esdeveniment va comptar amb la presència de la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Aitana Mas; l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i el president de la Confraria del Castell de l’Olla, José Pérez Gorgoll. A més, entre els assistents, va destacar la presència de la secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Inma Orozco; el director general de Turisme, Herick Campos i el director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Manuel Gomicia al costat d’una nodrida representació de l’equip de govern d’Altea i d’altres autoritats.
La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Aitana Mas, que visitava per primera vegada es Castell de l’Olla, va felicitar els organitzadors i va instar la ciutadania a visitar-ho. “No tinc paraules per a descriure aquest espectacle, la seua singularitat, ha sigut impressionant i vull convidar a tothom a conéixer-lo, perquè és únic. És una mostra com som els valencians, la pirotècnia forma part de la nostra vida i les nostres festes, vertebra la nostra Comunitat”, va finalitzar la vicepresidenta de la Generalitat.
El president de la Confraria del Castell de l’Olla, José Pérez Gorgoll, va destacar que va ser “un dels millors castells que hem tirat, amb uns colors impressionants, mai havíem vist aqueixa claredat de colors. Volem agrair al pirotècnic la seua gran faena, ha sigut un gran espectacle, el que es mereixia Pepe el Barranquí al qual li ho hem dedicat
”.
Premis ‘Illeta d’Or’
Abans de llançar-se es Castell, va tindre lloc el lliurament de premis ‘Illeta d’Or’. L’objectiu d’aquests guardons és reconéixer el compromís de la societat civil, institucions i mitjans de comunicació en la defensa dels valors del Castell de l’Olla. Els guardonats van ser l’il·lustrador Miguel Calatayud, la Guàrdia Civil, el diari Les Províncies i el periodista Quique Collado.
Durant el lliurament l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, va destacar a les persones que fan possible aquest espectacle pirotècnic, “són més de 200 els efectius que des de l’Ajuntament d’Altea s’han mobilitzat per a vetlar per la seguretat de tots, els membres de la Confraria del Castell, organitzadors de l’esdeveniment, i els col·laboradors sense els quals no podria dur-se a terme l’espectacle més bonic del Mediterrani. En total més de 300 persones que des de primera hora estan treballant incansablement”.
El primer edil va recordar l’important d’aquest dia per a Altea, i més després de l’aturada de la pandèmia, va concloure Jaume Llinares.