Nova iniciativa en marxa a Alacant per a connectar a establiments d’hostaleria -bars i restaurants- amb alacantins i turistes interessats en la gastronomia, el descans i la devoció vinculats a la Quaresma i Setmana Santa. La Ruta de la tapa confrare pretén ser a punt en el primer trimestre de 2019 per a ampliar l’oferta de Quaresma gastronòmica, que ha funcionat els últims anys en la ciutat i zona de platges.

Tapa elaborada amb productes locals utilitzant sabors de la cuina tradicional de Quaresma i botellín de cervesa per tres euros. Aquesta és la proposta en la qual estan treballant la Regidoria d’Hostaleria i Comerç, dirigida per Marisa Gayo, l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria (APEHA), liderada per María del Mar Valera, i la Junta de Germanors i Confraries de la Setmana Santa, presidida per Alfredo Llopis.

Les tres entitats estan d’acord a obrir el ventall de propostes turístiques de la Setmana Santa d’Alacant, d’interès turístic autonòmic i que aspira a ser reconeguda com a tal en l’àmbit nacional.

Aprofitar l’afluència de viatgers a la ciutat amb motiu de les pròximes vacances de Setmana Santa, així com procurar un nou al·licient als més de 8.600 germans associats a les diferents germanors processionals són algunes de les pretensions d’aquesta nova idea.

La via gastronòmica ve a sumar-se a les exposicions en sales d’art que la Setmana Santa d’Alacant va emprendre en 2014 gràcies als avançats de la Germanor del nostre Pare Jesús del Gran Poder i La nostra Senyora de l’Esperança. L’exposició titulada El Gran Poder de l’Esperança, muntada al març d’aqueix any, en el Centre Municipal de les Arts, amb corones, túniques, mantells, diademes, estendards, encaixos, etc, va suposar una novetat a Alacant i un pas avance per a estrènyer llaços entre la Setmana Santa, el seu patrimoni i la ciutat.

La Ruta de la tapa confrare ampliarà l’oferta de la Quaresma gastronòmica, que els últims anys oferia unes jornades per a promocionar la cuina típica del període de Quaresma. De cara a 2019, es pretén repetir les jornades, circumscrites a restaurants i que oferien menús a 20 euros, i diversificar-les amb les tapes, per al que es podran unir bars i cafeteries.

Des de la Regidoria d’Hostaleria i Comerç i des de la gerència de APEHA precisen que, en el seu moment, s’enviaran circulars als establiments hosteleros per a brindar-los la possibilitat que se sumeixen a aquesta iniciativa.