Aquest dijous dia 26 d’octubre es presenta les 20 hores, en la Biblioteca Pública Municipal María Moliner d’Oriola, el nou llibre de Fernando González Lucini, “MIGUEL HERNÁNDEZ…i la seua paraula es va fer música”, que ha comptat amb el patrocini de la Fundació Cultural Miguel Hernández.

L’acte, organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola, s’emmarca dins de la programació de la Tardor Hernandiano. En el mateix, a part del seu autor, el reconegut estudiós de la cançó d’autor Fernando González Lucini, i el director de la Fundació Cultural Miguel Hernández, Aitor L. Larrabide, actuarà el cantautor Adolfo Celdrán.

En el llibre de 291 pàgines (21 d’elles a quatre colors) s’analitzen 51 anys de la musicalización de poemes de l’universal escriptor oriolà. En 2009 Lucini ja va publicar, llavors també amb la col·laboració de la Fundació oriolana, el llibre “Miguel Hernández. Deixeu-me l’esperança”, de 196 pàgines.

En el llibre que es presentarà aquest dijous, Lucini amplia el contingut amb les versions musicades de poemes hernandianos sorgits en 2010 (any del Centenari del naixement de l’oriolà) i 2017 (75 aniversari de la seua mort). Un total, des de 1967, de 227 discos, 168 pomas musicats i 242 intèrprets i/o compositors. En el període de la dictadura franquista (1967-1975) es van publicar 42 discos amb poemes musicats de Miguel Hernández.