El edil de Fiestas, José Pérez, y el presidente de la Asociación Festera de Moros y Cristianos de Elche, José María Vera, han presentado la programación de la entidad Festera para las Fiestas de Agosto, que trae algunas novedades, como la Entraeta, que este año se realizará antes del Pregón y no después, como era habitual.

La programación empezó el 28 de julio en el Parque Municipal con la cena proclamación de capitanes y abanderado 2018. El sábado 4 de agosto será L’avís de festa a las 22 horas en el Colegio Ferrández Cruz.

El dimarts 7 d’agost a les 19 hores serà la interpretació d’Aromes Il·licitanes en la Glorieta, dirigida per Gabriel Rocamora Marhuenda, director de la Banda Simfònica d’Elx.

A les 19:30 hores serà l’entrada de bandes, que enguany començarà per primera vegada des de la seu de l’associació en el carrer Trinquet i seguirà per la Corredora, Plaça de Baix, Reina Victoria, Blas Valero i Lepanto.

A les 20:20 hores es realitzarà la Entraeta, que per primera vegada es realitzarà abans del Pregó, des de Marques de Aprillas escaira Reina Victoria, Plaça de Baix, Corredora, Calle Ampla, Plaça de la Merçé, Uberna i finalitzarà en la Plaça del Congrés Eucarístico.

A les 22 hores serà el pregó de festes des de l’Ajuntament.

El Dimecres 8 d’agost a les 9:00 hores serà la Diana Oficial, des de la Plaça del Raval, Carrer San Joan, Juan Ramón Jiménez, Alfonso XII, Plaça de Baix, Mare de Déu dels Desamparats, Troneta, Salvador fins a l’església d’El Salvador. En finalitzar la diana donarà començament la missa dels difunts.

A les 20:30 hores serà l’Entrada Mora, des de Reina Victoria, Plaça de Baix, Corredora, fins a Puente Ortices. En finalitzar la desfilada, en el Pati d’Armes de Altamira, tindrà lloc la recepció als festers dels Pobles que integren la UNDEF.

El dijous 9 d’agost a les 9 hores serà el Alardo, des de Juan Carlos I, Puente Ortices, Capità Lagier, Eres Santa Llusía. Carrer Portell de la Graynana, Plaça del Parc, Diagonal del Palau i Palacio de Altamira.

A les 20:00 hores serà la desfilada infantil, des d’Alfonso XII, Plaça de Baix, Corredora, Carrer Ample, fins a Plaça del Congrés Eucarístico.

A les 22 hores serà l’Ambaixada del Moro, es realitzarà al costat del Palau de Altamira. A continuació serà l’Ambaixada Cristiana, amb el lliurament de la ciutat al Rei Don Jaime I.

El divendres 10 d’agost a les 8 hores, serà la Diana Lliure, des de Cábilas i Cuartelillos i per diferents recorreguts.

A les 20:30 hores serà l’Entrada Cristiana des de Reina Victoria, Plaça de Baix, Corredora, fins a Puente Ortices.

Abans de cada Entrada es realitzaran tres bombás. És a dir, tres avisos abans que done començament la desfilada.

El dissabte 11 d’agost a les 8 hores serà la Diana Lliure des de Cábilas i Cuartelillos. A les 10:30 hores serà l’esmorzar fester en el Coelgio Ferrández Cruz.

A les 13 hores serà la inauguració del Racó Fester en el Passeig de l’Estació. A les 19 hores serà el bateig dels neòfits en l’Església de Sant Joan i a les 19:30 hores l’acte de benedicció dels moros.

A les 19:25 hores serà la processó ofrena de flors.