La companyia Esclafit Teatre presenta en la Universitat d’Alacant Shoes, hui dijous, 4 d’abril, a les 18 h, en la Facultat d’Educació, una comèdia que combina valencià i anglès amb l’objectiu de fomentar el plurilingüisme a través de la cultura. La posada en escena és a càrrec dels actors Roo Castillo i Alberto Baño, amb text i direcció de Joan Nave. L’entrada és gratuïta amb invitació, disponibles en el MIC (Informació Cultural del MUA) i en el PIC (Punt d’Informació Cultural. Baixos del Paranimf). Amb Shoes la companyia Esclafit Teatre pretén respondre a dues preguntes: Podem ser amics si no ens entenem? Realment és tan difícil comprendre un mínim d’un idioma per a poder-nos relaciona i comunicar-nos? Agatha i Daniel viuran una experiència que els marcarà la vida per sempre. Intensitat, humor i intriga posats al servei d’una trama que atrapa i que, paral·lelament, educa en els valors de tolerància i el respecte.

Esclafit Teatre

Esclafit Teatre està format per actrius i actors que provenen de diversos àmbits de l’escena teatral professional. El grup aposta per l’autoproducció de projectes i per dramatúrgies de collita pròpia com a manera de fer més personal l’aproximació del teatre als col·lectius que, sovint, no solen tenir contacte amb les arts escèniques. La companyia té la voluntat de crear nous públics i de dignificar l’escena com a l’art on la societat es mira a l’espill. Per això aposten per la formació dels joves i la seua implicació en projectes teatrals i acadèmics.

El director, Joan Nave, és actor, filòleg i s’ha format en l’àmbit del teatre en estils com la tècnica Meisner, el gest psicològic de M. Txèkhov, la Commedia dell’Arte, la improvisació actoral, l’anàlisi del moviment humà-Lecoq, el clown, el bufó, la interpretació davant la càmera, etc. A més, ha rebut diversos premis com a actor i dramaturg i combina la tasca d’actor amb la docència de tècniques teatrals per a professorat de secundària.