El Dia Internacional del Llibre a Elx, a més de la IX edició del bookcrossing, va portar amb si el renaixement de l’Espai Hernandià, cridat a convertir-se en un referent a nivell provincial quant a l’art de la paraula escrita en forma de literatura i periodisme, sense oblidar la música.

Situat al carrer Sor Josefa Alcorta, la reobertura va ser presidida per l’edil de Cultura, Marga Antón. Les entrades per a escoltar la poesia musicalizada de Gabinet de Crisis es van esgotar, igual que en la jornada del dissabte 24, on s’ha penjat el cartell de “complet” en la presentació del llibre ‘Maleïts feixistes’, de José Antonio Quesada Coves.

En total, prop d’un centenar de persones han passat per les instal·lacions en el seu primer cap de setmana pilot; “un èxit” segons el seu programador, José Luis Mas, donada la “resposta positiva del públic”, en previsió que “a la tardor-hivern i, especialment, per a l’any pròxim, aquest espai gaudisca d’activitat continuada”.

No obstant això, el nou centre cultural consagrat a les lletres oferirà al maig les actuacions ‘Recitango’ i ‘Infinito: cuerdas y papel’, al juny, amén del cicle de creadores ‘Dones a cel descobert’, acollirà els actes literaris del Diversa, el festival LGTBI d’Elx.