La companyia de Teatre Comediarte i l’entitat APADIS d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual de Villena i comarca han presentat hui el pre-estrena de l’obra ‘Unic@s’ que tindrà lloc en l’Espai Jove de Villena. El pre-estrena nacional que està previst per a aquest dissabte, 12 de febrer, suposa l’inici de la gira d’aquesta obra que recorrerà 13 ciutats espanyoles a partir de febrer.

Aquesta obra està participada per APADIS i compte entre el seu elenc amb diversos actors amb discapacitat intel·lectual que s’han integrat en la representació del seu paper amb la resta de professionals.

L’edil d’Infància i Joventut, Eva García, va destacar la importància d’acollir en l’Espai Jove – on s’han realitzat els assajos en els últims mesos- el pre-estrena de l’obra que visitarà 13 ciutats espanyoles. “Aquesta comèdia pretén obrir els ulls sobre una realitat de persones amb capacitats diferents, que han de ser tractats en drets i oportunitats, que tenen una realitat, però les mateixes necessitats, desitjos i anhels que la resta de la població”. En la seua opinió, “és una manera d’entendre que el món ha de girar entorn del respecte màxim al proïsme”.

No obstant això, el responsable de la productora, José Bevià, ha aclarit que “Unicos només pretén representar una comèdia que siga divertida i utilitzar la cultura, el teatre, per a explicar que tots tenim capacitats diferents. I d’aquesta manera, hem tractat a tots els actors i actrius amb igualtat de tracte, ja que cap porta una etiqueta, simplement sabem que tots sabem que tenim capacitats diferents”.

Sobre aquest tema, el vicepresident de APADIS, José Sánchez, va agrair l’esforç de tots per a dur a terme aquest projecte que “pretén deixar un missatge positiu en relació a la realitat de les persones amb discapacitat”. El director de l’obra, Morgan Blasco “va aclarir que no pretenem donar una estirada d’orelles a ningú, però sí que intentar canviar la visió de l’espectador sobre la discapacitat. És un intent que ens vegen de manera diferent, no diferents, perquè en realitat tots som únics”.

Un dels actors, José Miguel Sánchez, que es va definir com a persona amb discapacitat, va assegurar que “és una obra molt divertida, i vull que vinga tothom i s’ho passe bé”. La resta de l’elenc està format per Andrea Pastor, Jaime Borromeo, Sara Deray, Samuel Leumas i Luciona Mendoza.

Les ciutats on està previst que es represente aquesta producció teatral són Bilbao, Sevilla, Granada, Ceuta, Huelva, Eivissa, Mallorca, Valladolid, Iecla i Torremolinos, entre altres.

Les entrades per a la representació de Villena, que tindrà lloc a les 18.30 del pròxim dissabte 12 de febrer, es pot recollir de manera gratuïta en el Servei d’Informació Juvenil (SIKH) en l’Espai Jove i en el Ampa de APADIS fins a completar l’aforament de 140 butaques.