El 5 i 6 d’abril tenen lloc a Villena les primeres jornades sobre l’Espàrrec de Villena organitzades pel Gabinet de Promoció i Desenvolupament i els productors locals per a promocionar un producte amb unes característiques úniques que tendeix a l’alça en la nostra localitat.

Des del Gabinet de Promoció i Desenvolupament de l’Ajuntament de Villena es treballa des de fa uns anys en la promoció i consolidació de noves línies econòmiques a la nostra ciutat. Dins d’aqueix context s’han organitzat les I Jornades de l’Espàrrec de Villena 2019 al costat de productors locals.

“L’espàrrec verd de Villena és un producte molt diferenciat en el mercat per la seua qualitat i sabor”, ha destacat la regidora de Desenvolupament Econòmic, Esther Esquembre. Les jornades de promoció de l’espàrrec arranquen el divendres 5 d’abril en horari de vesprada en les instal·lacions del Mercat Municipal.

A les 18 hores hi ha un xou cooking denominat “Delícies saludables amb espàrrecs” en l’obrador del Mercat a càrrec del club de cuina Reverde. A aqueixa mateixa hora hi haurà animació infantil al parc del Mercat amb el “Llançament de coets – espàrrecs” al qual seguirà un taller de cuina infantil amb animació de Pepa Piruleta. Un dels objectius de les jornades és donar a conéixer l’espàrrec entre els xiquets i xiquetes com un producte sa i saborós que forme part de les seues dietes.

A les 19.15 hores té lloc “Saber més per a menjar millor”, una conferència a càrrec de la dietista i nutricionista del Centre de Nutrició i Salut Reverde. La jornada del divendres culmina amb el concert en directe de “The Herbers” a partir de les 21 hores. “Les activitats s’organitzen en el Mercat ja que volem que siga un referent com a lloc per a comprar l’espàrrec de Villena”, ha destacat l’edil.

La jornada del dissabte 6 d’abril s’inicia amb una exhibició del tall de l’espàrrec de Villena a partir de les 10 hores. Hi haurà animació infantil al parc del Mercat així com tastos de vi i cervesa amb diferents tapes d’espàrrec. Tanca la jornada el concert de Marching Band Dixie Project. Durant les jornades es regalaran manolls d’espàrrecs de Villena entre els llocs del Mercat.

“L’espàrrec de Villena és un producte molt diferenciat pel seu sabor de l’espàrrec de Granada o Guadalajara”, ha destacat José Sant Joan de la Cooperativa Agrícola.Des de l’ajuntament es treballa en noves línies de promoció d’aquest producte, del qual es crearà una marca pròpia que l’identifique i que amb el temps poguera desembocar en una Denominació d’Origen pròpia.

Restaurants com Miguel Ángel, El Rebost i La Teula Blava ja han desenvolupat menús especials amb l’espàrrec de Villena com a protagonista, en les seues diferents varietats. D’aquesta forma es podran degustar tallarines d’espàrrec i fins a gelat d’espàrrec de Villena gràcies a Gelateria La Iberuda. La idea és promocionar el producte entre els restaurants més selectes de la província per a estendre l’ús d’aquest aliment de proximitat amb propietats úniques.