Després de passar un període de sis mesos de residència en LIA, els artistes de la nostra mostra d’estiu presenten els seus projectes artístics en l’espai expositiu de l’arxiu massiv spinnerei. Malgrat els temps difícils durant el tancament a la primavera, Perceval Graells -artista alacantina-, Dylan Prince i Daniela Schwabe van treballar en una extensa sèrie de pintures i instal·lacions, seguint enfocaments artístics molt diferents. Com a convidat va participar Andrew Read que va arribar a LIA al febrer d’enguany i fins ara no va poder mostrar les obres d’art que va produir durant la residència a Leipzig. Tornant a Austràlia ara, Andrew s’uneix al grup només virtualment per a participar en les xarrades d’artistes amb els altres tres artistes que seran presents durant la inauguració el divendres 17 de juliol.

Malgrat les experiències de la crisi del coronavirus que van influir en les pràctiques artístiques, els quatre artistes van seguir el seu impuls d’explorar i expressar uns certs misteris de la vida artísticament, com a patrons de percepció, codis ocults, deteccions sensuals, la transformació del jo o la imaginació de la imatge humana. Aquesta dinàmica intrínseca de la creació artística reflecteix el procés perpetu de principi i fi de la vida mateixa. Cada pregunta i cada parada és només temporal i el punt de partida d’una altra cosa. L’art és capaç de fer que aquests misteris s’experimenten sensualment en el moment mitjançant la manifestació d’una expressió única des d’una perspectiva particular.

En un programa d’artistes en residència, l’experiència regular de canvi, d’anar, quedar-se i marxar és una part integral. També els artistes de LIA Summer Xou partiran a la fi de juliol en una cosa nova, però no sols ells: després de quasi cinc anys, la coordinadora del Programa LIA, Laura Bierau, cedirà el seu lloc en Marina Díaz Molina a partir d’agost de 2020. Per tant, s’acomiadarà d’aquesta exposició i espera vés-nos en el Spinnerei per a la inauguració de «Alpha & Omega» el 17 de juliol.