L’Agrupació Coral de Finestrat celebra els seus 25 anys d’història i ho fa commemorant les seues noces de plata en un emotiu concert que tindrà lloc a la Casa de Cultura de la localitat, aquest diumenge, 8 de maig, a les 7 i mitja de la vesprada.

Era l’estiu de 1996, sota la direcció de Sr. Joaquín Santos Bermejo, quan la Coral fa la seua presentació pública a Finestrat el dia 14 d’agost. Un any després organitzen i promouen els festivals de la “Cançó de la Mar” que cada estiu se celebren en la Cala de Finestrat, comptant amb el suport de la Regidoria de Cultura d’aquest Ajuntament. Com a mostra de la consolidació d’aquest esdeveniment, enguany la Trobada de la Cançó de la Mar celebrarà la seua 24a edició.

Al setembre de 1999 es fa càrrec de la direcció Sr. José Vicente Algado Climent, veí de Finestrat amb qui la coral comença a realitzar eixides i concerts a través d’intercanvis culturals entre diferents localitats de la Marina Baixa i també en actuacions fora de la província.

Amb 25 anys de trajectòria i 30 veus d’ampli repertori, aquest diumenge 8 de maig, el mestre José Vicente Algado dirigirà aquest concert extraordinari per les noces de plata de la l’Agrupació Coral de Finestrat que actualment presideix Toni Galiana. La programació inclou diversos tributs i també el record a les peces que van cantar en el seu primer concert de l’any 1996.

El regidor de Cultura, Héctor Baldó, va fer una invitació a la població local i “a tots els aficionats a la música coral a acompanyar-nos en aquest aniversari amb el qual reconeixem la gran labor de difusió de la música que realitza tots i cadascun dels components de l’Agrupació Coral de Finestrat”.

Programa

 • De Colores…………………………………. Tradicional
 • Nabucco…………………………………… G.Verdi
 • Riuriu chiu…………………………………. Cancionero de Uppsula
 • Asturias……………………………………. Tradicional
 • La golondrina……………………………… Narciso Serradell
 • El Beso……………………………………. Adrián Ortega/Fernando Moraleda
 • Mi gran noche……………………………. Salvatore Ádamo
 • Perdóname……………………………….  Camilo Sesto
 • Ay Jalisco…………………………………. Manuel Esperón
 • Mi tierra……………………………………. Augusto Algueró
 • Congratulations…………………………… Cliff Richard
 • Sueños de sal……………………………. Oscar Navarrora

Más sobre el director, José Vicente Algado

El director de l’Agrupació Coral de Finestrat va nàixer a Finestrat l’any 1981 i inicia els seus estudis musicals en el Centre Musical Puig Campana de Finestrat amb el seu pare, Pep de Plana, continuant-los en el Conservatori “José Pérez Barceló” de Benidorm i en el Conservatori “Oscar Esplà” d’Alacant, on finalitza els estudis de professor de trompa. Es gradua en el Grau Superior en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música Murcià, on va estudiar amb Cessar Álvarez i José Miguel Rodilla.

Com a director ha dirigit diferents formacions en tota Espanya. Actualment, és director titular de la Banda del Centre Artístic Cultural “Verge de la Pau” d’Agost, de la Unió Musical de Polop de la Marina, de la Agrupació Coral de Finestrat i professor de trompa en el Conservatori Professional “Mestre Gomis” de Novelda i recentment ha sigut nomenat director en funcions de la Banda Municipal de Castelló.