Aquest pròxim dimecres 13 de març s’iniciarà, a les 19.30 hores, a la Casa Natal de Miguel Hernández, situada en l’oriolà carrer de Sant Joan, l’III Cicle de Poesia organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola, dins de la programació de la “Primavera Hernandiana”. El cicle, coordinat igual que els dos anteriors celebrats l’any passat per José Luis Zerón Huguet, pretén posar veu poètica a l’emblemàtica casa on va nàixer l’universal Miguel Hernández. 
Per a aquesta edició, que es prolongarà durant cinc dimecres fins al 10 d’abril a les 19.30 hores, s’escoltaran les veus d’Esther Abellán Rodes (13 de març), Fernando Alonso i Fredes (20 de març), Antonia Díaz Rodríguez (27 de març), Teresa Vicente Vera (3 d’abril) i en l’última sessió (10 d’abril), María FilomenaAlmarcha i Miriam Sánchez. 
El cicle s’inaugurarà aquest pròxim dimecres 13 de març amb Esther Abellán Rodes. 
Abellán va nàixer a Villena i és poeta i actriu. Va estudiar en la Universitat d’Alacant. És sòcia fundadora de l’Associació d’Art Multidisciplinari Mistium, amb seu a València. Fundadora de “El Mundo de Cal·líope”, associació cultural dedicada al teatre, recitals de poesia, performances i tallers per a públic infantil i adult. 
Els seus poemaris publicats fins hui són: “Recordant el que vaig ser” (2013), “En l’alcova de Venus” (2014),”Plors entre carícies” (2015), amb fotografies de Francis Morell, i “Amor encadenat” (2016), al costat del poeta OctavioJover. En 2016 va rebre el tercer Premi de Poesia “Ciutat d’Asp” pel seu poemari “Aliances amb l’aire”. 

En 2018 publica “4t sense ascensor” en la col·lecció Lunara Plaquettes de Fruits del Temps, així com els contes “Cinc fronteres” en el llibre “La frontera: relats per a un territori compartit” de l’editorial alacantina Elèctric Romanç. També ha participat com a poeta en els llibres antològics “Encant Ibèric” i “Crit de dona”. 

Així mateix, ha col·laborat amb artistes plàstics en organització d’exposicions i projectes de llibre art, com “Pandemonium” i “Maremàgnum” amb Roberto Cabezas, i “AwareKana” amb Francis Morell. 
Dirigeix i presenta el programa radiofònic “Connectats en la nit”, al costat de Begoña Rodríguez, un espai setmanal que des de 2013, temporada rere temporada, entrevista a autors actuals, des d’un espectre poètic ampli i lliure de prejudicis. A més, des del programa es difonen noves iniciatives i formes d’expressió poètica (cantautors, rap, poesia experimental…). 
Com a divulgadora, en la revista digital LOBLANC, escriu la columna “Cruzamos el puente de los espejos con…” en la qual cada mes estudia l’obra d’un poeta en actiu.