La regidora de Cultura, Patricia Macià, i el director del L’Escorxador Centri de Cultura Contemporània d’Elx, José Luis Más, han presentat la programació per a l’últim quadrimestre de 2018 que abasta multitud de disciplines artístiques. La programació inclou els esdeveniments dedicats al desè aniversari del centre cultural que se celebraran durant la primera quinzena de novembre.

Maciá ha començat destacant que “el centre gaudeix d’una estupenda salut, tenint cada any més espectadors, completant l’aforament dels seus esdeveniments i tenint llista d’espera en els tallers”. La regidora ha aportat dades sobre els bons resultats de la programació estival de L’Escorxador que, solament durant juliol i agost, ha reunit a més de 8.000 visitants, 1.500 més que durant el primer semestre de 2018, sent, majoritàriament, un públic jove. També cal destacar que, de les 6 projeccions del Cinema d’estiu, 5 van tenir aforament complet i que la barraca alternativa de L’Escorxador en festes va reunir a 1.200 persones. A més, Maciá ha assenyalat que els tallers formatius han tingut una ocupació del 100 %, en la majoria d’ells amb llista d’espera. “De fet, ahir dilluns es van oferir les places per al Taller d’Amb el meu papà, amb la meva mamà del dissabte en el Escorxador i es van esgotar en amb prou feines una hora”.

D’altra banda, Macía ha volgut destacar que, al març de 2019, L’Escorxador serà la seu de la Mostra de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana i que “això és un assoliment per a la ciutat ja que la Mostra mai s’havia celebrat en una localitat diferent a València”. Respecte a la nova programació, la regidora de Cultura ha ressaltat que gairebé el 60% dels esdeveniments són creats o protagonitzats per dones, reafirmant així el compromís de la regidoria amb la representació femenina en la cultura.

Per la seua banda, José Luis Més ha volgut destacar alguns dels esdeveniments de la nova programació, com el concert de León Impala, de l’actriu il·licitana Diana Palazón, el 20 d’octubre, o el Never Zàping Festival amb els Brave Brain Awards, el 27 d’octubre, un festival de publicitat on s’atorguen uns premis concedits per un jurat popular.

Dins dels esdeveniments dedicats a la celebració dels 10 anys que porta el centre cultural en funcionament es troba el taller Amb el meu papà, amb la meva mamà, el 3 de novembre, en el qual els nens i nenes reconvertiran el logo del Escorxador per exposar-ho a la Sala Lanart, des del 9 al 25 de novembre. A més, les companyies il·licitanes Ferroviària i OtraDanza posaran en escena, respectivament, les obres Antígona, el 3 de novembre, en el Espai Escènic, i l’espectacle Pèlvic, el 9 de novembre, a la Sala La Nau. També hi haurà micro teatre, amb la companyia Teatre Petit, el 3 de novembre, i el taller Feniletilamina, del 9 a l’11 de novembre, impartit per Alberto Velasco (Premi Max 2016 al millor espectacle revelació per Danseu Maleïts). El dissabte 10 de novembre tindrà lloc la gran festa d’aniversari en la Terrassa del Escorxador, des de les 22.00 fins a les 2.00. La festa inclourà les actuacions d’Esteban i Manuel, Putochinomaricón i Anibal Gómez ( del grup Ojete Calor i actor de Muchachada Nui). L’aniversari es completa amb l’obra de teatre familiar Momo de Talleralia, l’11 de novembre, i el concert en acústic de Maga, el 17 de novembre.

José Luis Més ha afegit que la programació de L’Escorxador per a aquests mesos es completa amb exposicions, que comencen aquesta mateixa setmana amb “Anamnesi: Passat vs Present”, teatre, cinema i molta formació.