Des de LOBLANC presentem el monòleg «Corona Virus Relax» del Dramaturg dels indignats, Jeroni Obrador, que ja va presentar en el seu moment la Carta a Urdangarïiin. Poden veure el vídeo penjat pel Teatre Principal de Palma, que ha col·laborat amb la ADIB i la AAAPIB en més de 13 monòlegs per a continuar donant suport a la cultura teatral i al seu torn la situació d’extrema delicadesa per la qual passa la humanitat. L’actor, Albert Martínez Aliaga.

Tïtulo: CORONA VIRUS RELAX.

(Amb serenitat, professionalitat i optimisme. És un sanitari enèrgic però controlat.) Volgudes i volguts sóc Joan Espriu, hui aprendrem a transformar l’estat d’alarma que ens ha creat el Corona Virus en estat d’ànim del benestar.

Primer de tot tomben-se en el sòl i relaxen la zona anal i genital. Els esfínters. No saben? Molt senzill, noten el fàstic en la seua gola, apreten, fort, apreten fort la gola amb molt de fàstic! Noten com es tanca el cul, el noten? No? Encara no? Diguen amb mi. Kaaa! Kaa!, Kaa! Kaa! Corona. Així notant com es tanca el coll i el esfinter anal com si volgueren traure tot el fàstic de dins seu. I ara relaxen. Relaxen l’anus i el coll mentre diuen repetidament les vocals de la següent manera: (com si volguera dir fill de puta però solo les vocals i alhora de manera relaxada, està guiant al públic perquè es relaxe la zona anal i genital) i e o a, i e o aaaa!.

Deixen caure el pes del seu cos al sòl. (Els talons, bessons, genolls, cames, anques, caderes,) noten el dibuix que fan les diferents parts del seu cos en contacte amb el sòl i deixen caure el pes… (Seguim per les lumbars i arribem a les costelles.) Mentrestant afigen la f i la t a les vocals anteriors, així fi e uta, fi e utaa (relaxat). Observem la diferència de superfície que ocupen les costelles quan inspirem o quan expirem. I afegim l’exercici anterior al tantra. Així, Kaaa! Kaa! Kaaa! kaaa! Corona. Fi e utaa. Corona fill de puutaa. Inspiren, expiren. Inspiren, Somriure (Ell Somriu) Insulten el corona tot el que vulguen. Deixen que isquen totes les seues veritats: La hipoteca, el treball, els fills, el risc.

Ara pensen només en el seu cos, nu, Què més necessiten? Amb optimisme. Si no estan moguen-se a una posició còmoda. I somriguen lleument. Respiren profundament, i ara, ve el més important i nou de la cultura emocional. (Amb concreció) Observen la imatge més xicoteta que puguen de com se senten, aquella que quasi no podrien explicar del tot. La sensació més xicoteta. Queden-se amb aquesta xicoteta percepció, inexplicable però que vosté percep i recorden aquesta imatge abstracte i simple, memoritzen-la, (Contundent comença a enfadar-se) perquè és l’única cosa que ningú els podrà robar en un país de merda com aquest, en un món de falsos patriotes i lladres sense paraula que viuen a xalets de milers de metres quadrats (In crescendo, perdent la serenitat). No oblidem! Que cada barril de petroli que augmenta el canvi climàtic i l’aparició de nous virus, ha enriquit la corona d’aquest país tot el segle passat i part d’aquest amb més de 200 milions d’euros tal vegada milers de milions… i que ara no donaran un duro per a pagar la seua hipoteca o seguretat social! (Es relaxa total i ràpidament, amb una respiració) I sí, torne a posar aquest vídeo, perquè sí, la tècnica actoral d’aquest vídeo és realment valuosa per a la seua cultura emocional. Vosté hui té l’oportunitat real de relaxar-se i que tothom sàpia que ha vist aquest vídeo.