Aquest dissabte 19 de juny, la distribuïdora ElaMedia en col·laboració amb Associació Entenem LGTBI presentaran l’estrena de Lola, llargmetratge francés del director Laurent Micheli sobre la vida d’una xica trans. L’esdeveniment se celebrarà als cinemes Kinépolis d’Alacant a les 19.00hs. i serà presentat per Lydia Na, presidenta d’Associació Entenem LGTBI, que com a ambaixadora de la pel·lícula i mestra de cerimònies serà també l’encarregada de conduir un posterior col·loqui amb convidats sobre temàtica trans.

Protagonitzada pels actors Benoit Magimel (La Pianista, Els rius de Color Porpra II), Lola és una coproducció franc-belga que ens compta el viatge metafòric i literal de la protagonista, Lola, al costat del seu pare, que escamparan les cendres de la seua mare a la casa de la platja on ella va ser feliç. L’única cosa és que Lola és una xica trans que necessita els diners que havia estat estalviant la seua mare per a la seua operació, el seu pare la va tirar de casa i no havia tornat a saber res d’ella fins que apareix en el funeral de la seua mare.

Nominada per als Cessar 2020, la pel·lícula va ser presentada en el Festival de Cinema Europeu de Sevilla, i després d’uns mesos d’espera, arriba ara a les sales comercials.

“La gent necessita temps. Necessiten haver d’enfrontar-se a les seues responsabilitats. Vull que el públic senta empatia amb aquest pare. És un ésser humà com qualsevol altre, que vol fer el bé, però fa el mal. La pel·lícula es dirigeix a totes les mares i pares, i fa que es pregunten a si mateixos com reaccionarien si tingueren un fill trans. Quan s’enfronten a la pregunta, han d’admetre-ho… no és tan simple com els agradaria. Les persones trans sempre han sigut invisibles en la societat. No estem acostumats a veure aqueixos cossos i no necessàriament volem fer-ho, perquè no són familiars i poden fer-nos sentir incòmodes. És hora de donar a aquestes persones una plataforma, convertir-los en herois i oferir-los un focus d’atenció”.

LA CRÍTICA HA DIT:

“Laurent Micheli ha imaginat a una jove moderna, lliure de triar la seua feminitat, i fins i tot d’inventar-la. S’allunya dels clixés d’ungles de tigressa i excés de maquillatge”

CINEUROPA

“Lola és una obra important per a la representació de la identitat trans en la pantalla. L’última abraçada deixa a l’espectador sorprés”

CINÉ CHRONICLE

“Una road movie lírica i emocionant”

TELÉRAMA

“Una bona il·lustració d’una jove transsexual en les albors de començar una nova vida com a dona és el que s’aprecia en aquest sòlid drama humà del realitzador Laurent Micheli”

TRIBUNA CULTURAL

“Una pel·lícula harmoniosa i sensible sobre la identitat trans”

LE PARISIEN

“Lola és un drama esquinçador sobre la relació conflictiva entre un pare i la seua filla”

L’EXPRESS