El desestiment del projecte del Grup Baraka és sens dubte celebrat per EU Alacant, però l’organització d’esquerres subratlla que no cal desviar-se de l’objectiu central: la rehabilitació arquitectònica del conjunt històric i la seua dotació per a un espai públic. En concret, el projecte que ve defensant Esquerra Unida és la creació d’una subseu de la Filmoteca Valenciana que puga albergar també altres usos culturals.

Al març de l’any passat el Conseller de Cultura Vicent Marzà responia a la diputada d’EUPV Estefania Blanes sobre el BIC de l’Ideal, que faltava informació que acreditara els seus valors. La visita tècnica a l’octubre que així els ha acreditats va suposar en la pràctica l’augment de protecció de l’immoble com BRL en el Catàleg de Proteccions.

Ara, EU Alacant vol saber quins són els següents passos des de Cultura per a aquest singular i històric edifici, patrimoni de tota la Comunitat Valenciana, perquè es protegisca degudament concorde a la llei i se li d’un ús cultural públic que ajudaria a més a estendre les xarxes culturals més enllà de la capital de la Comunitat.

L’envergadura de la seua singularitat històrica i arquitectònica així com de la magnitud de l’edifici requereixen un projecte a la seua altura per a gaudi de totes i tots els alacantins.