L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) ha inaugurat la seua nova seu a Alcoi amb la retrospectiva dedicada a la figura d’Eusebio Sempere (Onil, Alacant, 1923-1985), organitzada juntament amb el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia de Madrid, on s’ha exhibit entre abril i setembre de 2018.

L’exposició revisa les aportacions estètiques més personals d’aquest artista a l’art espanyol i internacional del segle XX. S’hi destaca el seu paper fonamental en el desenvolupament i evolució de l’abstracció geomètrica i les tendències óptiques i cinètiques. Es tracta d’un recorregut per tres dècades de treball de Sempere, des de 1949 fins a 1981, amb una selecció de 145 obres que inclou aquarel·les, guaixos, relleus lluminosos, collages, pintures, mòbils, escultures i projectes interdisciplinars i es completa amb un apartat documental format per: fotografies, llibretes i quaderns, retalls de premsa, catàlegs, almanacs i diverses publicacions, que ajuda a comprendre i contextualitzar la seua trajectòria artística.

Les peces procedeixen de nombroses col·leccions particulars, de fons públics i centres d’art que conserven conjunts molt significatius d’obres de Sempere, com el Museu Reina Sofia de Madrid,la Fundació Juan March, el Museu d’Art Contemporani d’Alacant, la Fundació Caja Mediterráneo i el IVAM mateix.