Pedro Ballesteros Torres, reconegut i primer Màster of Wine espanyol, ha realitzat un nou tast dins del canal de formació de Vins Alacant DOP conegut com “Terreta Wine Academy”. En aquesta ocasió, la temàtica ha sigut sobre els premiats i vins únics de la denominació – els Fondillones.

Ballesteros ha triat i catat 5 referències des de la seua llar a Brussel·les, primer fent un recorregut històric, un repàs de la regió i parlant de manera didàctica sobre l’elaboració d’aquest. Amb afecte i respecte, es refereix als cellerers com “els herois del Fondillón”, en mantindre aquesta tradició centenària viva. Les referències catades: “Francisco Gómez Fondillón Solera 1988” de Cellers Francisco Gómez, “Lluís XIV Fondillón 50 Anys” de Cellers Fondillón Lluís XIV, el premiat i nomenat Millor Vi d’Espanya 2020 “Brotons Gran Reserva Fondillón 1964” de Cellers Brotons, “Primitiu Quiles Fondillón Solera 1948” de Cellers Primitiu Quiles i “MG Wines Fondillón Edició Especial 1930” de MG Wines Group.

En el tast deixa clar, quasi de manera poètica, que el Fondillón és un vi “memorable” i “emocional” i que “no m’agradaria que canviara, perquè és un vertader plaer per a gent com nosaltres – els amants del vi – que estimem les coses que porten molt temps a ser apreciades.”

Pedro Ballesteros és Enginyer Agrònom, Màster en Viticultura i Enologia, va obtindre el Diploma WSET amb distinció i va rebre la titulació de Màster of Wine en el primer intent en el 2010. Escriu per a les publicacions vinícoles més prestigioses i és membre del Gran Orde de Cavallers del Vi entre altres honors. Treballa en 4 idiomes, i en aquesta ocasió, el tast ha sigut realitzada en anglés, amb subtítols en castellà, per a així fer arribar – segons la DO – la història d’aquest vi únic, a tots els racons del món.

El tast es pot veure, al costat d’altres tastos realitzats per grans figures del món de vi, en la secció de formació en línia de la web de Vins Alacant DOP: