El Centre Social Sever Ochoa d’Elda ha acollit el lliurament de premis del XII Concurs de Dibuix ‘Mama Treballadora’, una iniciativa desenvolupada amb la Regidoria d’Igualtat i Dona per a tractar de lluitar contra els estereotips de gènere i el llenguatge sexista.

A la cita no ha faltat l’alcalde de la ciutat, Rubén Alfaro, qui ha entregat els premis a les xiquetes vencedores de cada categoria acompanyat per l’edil de l’àrea, Alba García. En aqueix sentit, en categoria Infantil s’ha imposat Daniela d’Haro, del centre Sagrada Família, mentre que en primer de Primària la vencedora ha sigut Martina López, i Celeste Chamorro s’ha adjudicat el premi en la categoria de segon de Primària, totes dues del Col·legi Públic Antonio Machado. Totes elles s’han portat un xec de 150 euros per a material escolar o esportiu.

A més, el dibuix més votat durant l’exposició de les obres en el Museu del Calçat va ser el de la pròpia Celeste Chamorro, per la qual cosa tota la seua classe ha rebut com a premi un viatge a Mundomar.

Alfaro ha agraït la participació els diferents centres escolars d’Elda en el concurs, assegurant que “aquestes iniciatives no solament serveixen per a incentivar la creativitat, sinó que també permet que els nostres escolars interpreten el paper de les dones que tenen al seu voltant, com les seues mares o les seues àvies, per a tractar d’eliminar els estereotips que tenim en la nostra societat, i aqueix és un dels compromisos més ferms del nostre equip de Govern”.

Cal recordar que el XII Concurs de Dibuix ‘Mamà Treballadora’ ha format part d’una sèrie d’actes programats pel Consell Sectorial de la Dona i per la Igualtat i la Regidoria d’Igualtat i Dona de l’Ajuntament d’Elda per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, i ha comptat amb la participació d’un total de 1.211 menors, 624 xiquets i 587 xiquetes, que suposen el 78 per cent dels escolars d’aqueixos cursos.