Torna al Palau Provincial una de les mostres més especials de l’any. El Concurs-Exposició d’Arts Plàstiques, Pintura i Ceràmica ‘Expocreativa 2019’ obri hui les seues portes per a mostrar al públic l’esperit de superació, la creativitat i l’esforç de les persones amb diversitat funcional dels centres d’atenció especialitzada del territori.

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, la diputada de Serveis Socials i Igualtat, Mª Carmen Jover, i la regidor d’Acció Social de l’Ajuntament d’Alacant, Julia Llopis, han presentat aquest dijous tots els detalls d’aquest projecte inclusiu que, des de fa més de vint anys, impulsa la institució provincial amb la finalitat d’afavorir la integració, la inserció i la connexió social.

“És un honor poder albergar una exposició tan important i volguda. Hui us donem la benvinguda, no sols per la labor social que aquesta proposta representa, sinó també pel colorit que amb els vostres treballs aporteu al Palau Provincial. Per ací han passat grans escultors i pintors, tant d’Alacant com de fora de la província, i hui donem a la ciutadania l’oportunitat de gaudir de la Diputació a través d’aquesta mostra tan especial que embelleix i plena de vida el nostre Palacio”, ha assenyalat el president.

‘Expocreativa 2019’, que podrà visitar-se en el Palau Provincial fins dimecres que ve 13 de novembre, està composta per un total de 58 treballs que destaquen, especialment, per la seua qualitat, originalitat i colorit. Usuaris de 28 centres pertanyents a vint municipis alacantins han concorregut a aquesta proposta amb la il·lusió de sorprendre i mostrar al públic que l’expressió artística no està renyida amb la discapacitat.

Mª Carmen Jover, qui ha ressaltat la importància d’aquesta activitat com a eina educativa i pedagògica que facilita la integració social i millora la normalització, ha assenyalat que “aquesta iniciativa constitueix un homenatge a la llibertat imaginativa dels artistes participants, destacant la qualitat dels treballs exposats i el sentiment expressat en cadascuna de les seues creacions”.

Com a complement a la mostra, la Diputació d’Alacant premiarà els millors treballs de l’edició. En aquest sentit, el jurat atorgarà nou premis de 2.600 euros cadascun i quatre accèssits de 1.400 per als centres d’atenció especialitzada que resulten guanyadors. A més, per als autors de les obres en cadascuna de les seccions -pintura, ceràmica i arts plàstiques- s’han previst premis consistents en material audiovisual, esportiu i formatiu. Igualment, les persones que visiten l’exposició podran triar l’obra que més els agrade a través del denominat Premi per Votació del Público, dotat amb 1.000 euros.

El lliurament de tots aquests guardons es durà a terme durant el transcurs d’una gran gala que tindrà lloc en la Sala d’actes de la Llar Provincial, amb l’assistència d’unes 600 persones de diferents centres ocupacionals.

En aquesta XXII edició han participat centres especialitzats d’Albatera, Alcoi, Alacant, Almoradí, Aspe, Benidorm, Calp, Callosa de Segura, Crevillent, Dénia, Elx, Elda, Ibi, Novelda, Orihuela, Rafal, Relleu, Sant Joan d’Alacant, La Vila Joiosa i Xixona.

L’horari de visita de la mostra és de dilluns a dissabte de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores. El diumenge 10 de novembre la Sala d’Exposicions romandrà tancada, ja que el Palau Provincial exerceix de col·legi electoral.

L’acte de presentació ha comptat també amb la presència de la vicepresidenta de la institució provincial, Ana Serna, i del diputat de Residents Europeus, Voluntariat i Cooperació, Juan de Dios Navarro.