Divendres que ve 7 de maig tindrà lloc a la sala expositiva Juan Miguel Martínez Lorenzo en la seu del Grup Fotogràfic de Petrer (GFP) la inauguració de l’exposició fotogràfica “The Prodigious Machines”, a càrrec del nostre vicepresident Vicent Olmos. La col·lecció està inspirada en el fons de màquines del Museu del Calçat d’Elda i va estar exposada a l’octubre de l’any 2015 en el mateix Museu del Calçat. L’origen d’aquest projecte resideix en el tríptic que Vicent Olmos va presentar al concurs VINALOPHOTO, realitzat entre les agrupacions fotogràfiques d’Elda, Petrer i Monòver, en la seua edició de 2015, i amb el qual va obtindre el primer premi.

Amb aquesta exposició, Vicent Olmos tracta de retre homenatge a les màquines que en els anys 60 del passat segle van aportar un gran empenyiment al progrés de la indústria del calçat de la nostra comarca, en aquells moments encara molt artesana, i que han suposat la base de la maquinària que hui s’utilitza. En paraules de l’autor, es tractava d’una espina que tenia clavada, perquè per la temàtica de les imatges, el seu lloc natural per a mostrar aquest treball era el mateix Museu del Calçat d’Elda, però va ser molta la gent de Petrer que no va tindre ocasió de desplaçar-se. Amb això, ara tindran l’oportunitat de veure-la, ja que era una cosa que li devia al seu poble.

Amb aquesta, seran quatre les exposicions que haja mostrat al públic la nova sala des que s’obrira a l’octubre del passat any. L’exposició comptarà amb 35 imatges i podrà ser vista fins al 27 de juny, els dissabtes i diumenges, de 18.30 a 20.30 h.