Fins al pròxim 14 de setembre pot visitar-se a la Casa de Cultura de l’Alfàs del Pi l’exposició pictòrica i escultòrica ‘La Bernia’ de l’artista Mamen Martín Carrasco.

Diplomada en Geografia i Història per la Universitat Complutense de Madrid i Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Rei Joan Carles de Madrid, aquesta artista comença per primera vegada en 2010 a pintar a l’oli de manera autodidacta. A conseqüència de la crisi econòmica, la seua vida canvia de rumb de manera radical. Cursa el Grau de Belles arts, esment Arts Plàstiques, en la Universitat Miguel Hernández.

“Fa tan sols set anys que vaig canviar el món dels números pel de l’art, encara que sempre he pensat que qualsevol treball que es faça amb passió és art”, ha declarat.

D’arrels andaluses i castellà-lleoneses, viu la seua infància i adolescència a Madrid. Sempre, de molt jovenet, passa els estius i les vacances d’hivern en llocs al costat de la mar: Zarautz, Cadis, Benicassim i Altea, on els seus pares resideixen des de fa més de 20 anys.

Deixar-se portar és l’opció de vida que ha seguit en els últims anys. Els temes que ha abordat en la seua trajectòria artística tenen a veure amb el concepte d’horitzó i límit, amb la violència de gènere laboral i amb la sexualitat femenina.

“La pregunta que em faig quan comença una obra, com si d’un acte de simbiosi amb la matèria es tractara, és si hi ha possibilitat de reciclar, de no generar, sinó de transformar, premissa que reconec com una obsessió i que em porta a una contenció del meu propi acte creatiu”, ha confessat.

En totes les seues obres el repte de materialitzar un concepte li esdevé imposat com un procés de creació pròxim a una inacció, és a dir, a un deixar-se portar. En aquesta exposició presenta una recopilació de treballs realitzats sota la influència de la serra de Bernia en les tres disciplines plàstiques que maneja: pintura, gravat i escultura. Als peus d’aquesta muntanya és on té el seu taller.

El regidor de Cultura de l’Alfàs, Manuel Casado, anima a tota la ciutadania a conéixer l’obra de Mamen Martín Carrasco, visitant aquesta interessant exposició pictòrica i escultòrica fins al pròxim 14 de setembre a la Casa de Cultura, en horari de 9 a 20 hores, de dilluns a divendres, i de 9 a 14 hores els dissabtes.

30/08/2021